GÜNDEM Haber Girişi : 20 Eylül 2016 21:58

Bülent Uraz: ''Haydi hep beraber bir göz atalım''

Bülent Uraz: ''Haydi hep beraber bir göz atalım''
İzmir'in genç ve heyecanlı kalemi Bülent Uraz bu kez Bosna'nın AB'ye kabulünden islamafobiye, göçmen sorunundan AVM patlamasına kadar son dönemde öne çıkan konuları mercek altına aldı

Son dönemlerde stresli geçen günler hepimizi çok sıktı hele son günlerdeki haberler. Bunun üzerine haydi, hep beraber bir analiz yapalım.

1987 yılında AB tam üyeliğine başvuran Türkiye Cumhuriyeti, ancak 12 yıl sonra AB ülkeleri tarafından aday olarak gösterilmiştir. Unutmamak gerekir ki Türkiye Cumhuriyeti'nin 1963 yılından beri AB ekonomik topluluğunda ile başlayan ortaklık, 53 yıldır Türkiye Cumhuriyeti'nin AB ile işbirliği içinde olması anlamını taşımaktadır. Bunca yıldır AB'ye girmek için çırpınan Türkiye'nin yanında, geçtiğimiz şubat ayında AB'ye tam üyelik için başvuru yapan Bosna Hersek, AB'ye girmek için kabul edildi!

Bağdat, Türkiye Cumhuriyeti'nin Irak'a olası bir İŞİD'e karşı müdahalenin yapılmaması üzerine sert bir çıkış yaptı. Bir toplantıda gazetecilerin sorularını yanıtlayan Irak Dışişleri Bakanı, "Türk yetkililerin Kuzey Irak'ta Suriye'nin kuzeyinde yaptıkları gibi askeri operasyon yapmak istedikleriyle ilgili sözlerini hayretle karşıladıklarını" ve Irak topraklarına yapılacak her türlü askeri müdahalenin Bağdat ile planlı yapılmadığı sürece karşı olduklarını belirtti.

Sığınmacılar konusunda oldukça sert kararlar alma taraftarı olan Avusturya Başbakanı, Almanya ve Yunanistan'ında bulunduğu 10 Balkan devlet liderini Viyana'ya bir toplantıya davet etti. Herkesin aklına tek bir soru geldi 'sınırları kapatacaklar mı?'. Türkiye'nin AB ile beraber yaptığı anlaşmaya uymayacağı durumunda, Avusturya Başbakanı "Şantaja boyun eğmemeliyiz, bu yüzden bütün olasılıklara karşı hazırlıklı olmalıyız" demiş. Özgürlükten, eşitlikten, adaletten ve insanlıktan söz eden Avrupa devletlerinin durumu ortada. Çıkarlar uğruna insanlık feda ediliyor.

Fransa'da aşırı sağcı partinin yükselişe geçmesinin ardından, bir başka haberde Almanya'dan geldi. İslam ve Göç karşıtı bir parti olan AfD, endişeli bir yükselişe geçti. Yaklaşık olarak 4 milyon Türk'ün yaşadığı Almanya'da böyle bir gelişme, bütün herkesi ayağa kaldırdı. Avrupa'da İngiltere ve Fransa'nın ardından Almanya'nın da böyle bir yol izlemesi 'Avrupa yeni bir akım mı?' sorusunu aklımıza getiriyor.

BİRAZDA İZMİR'DEN SÖZ EDELİM

Esnaf kan ağlıyor, İzmir AVM derdinde. İzmir Mavişehir'e yapılan Mavibahçe'den sonra Ege Park'ta esnafın zor günler geçirmesinin ardından ülkede meydana gelen ekonomik kriz bütün bölgeyi etkiledi. Vatandaşların harcamalarını kısması, daha yeni açılan ve Ege Park'ın müşterilerinin büyük bir çoğunluğunu çeken Mavibahçe'de de esnafı zor durumda bıraktı. Esnafa yardım etmek yerine 2 tane daha AVM için izin verilen Mavişehir'de neler olacağı merak konusu. Daha 2 AVM ile zorluk çekmeye başlayan esnaf 4 AVM olunca bakalım neler yapacak.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.