SPOR Haber Girişi : 08 Mayıs 2024 14:30

Büyük Çiğli Maltepe Spor 41. Yaşında

Büyük Çiğli Maltepe Spor 41. Yaşında
Büyük Çiğli Maltepe Spor Kulübü, 41 güzel yılı geri de bıraktı ve yeni yaşını kutladı. Çiğli Çamlı Köşk'teki geceye Kulübün yöneticileri, Kurucu üyeleri, sporcuları ve taraftarları katıldı.

41'nci yılını dolduran Büyük Çiğli Maltepespor Kulübü,  kulüp camiasını bir araya getiren baloda bir araya getirdi.

 

 

 

Maltepespor Kulüp Başkanı Hüseyin Güler, kırnızı-beyaz renklere gönül veren misafirlere şöyle seslendi: 

 

 

 

"Bu özel gecede bizimle birlikte olan hocalarım, futbolcu kardeşlerim, kulübe emek veren vefakar destekçilerimizi saygıyla selamlıyorum. Biraz geçmişe gitmek istiyorum, 1955-57 yılları arasında gerçekleşen Yugoslavya göçü sonucunda Çiğli'ye gelen atalarımız ilçemize güzel bir mahalle, evlatları ise bu güzide kulübü kazandırmışlardır. 1959 yılında temelleri atılan Maltepespor, ülkemizin bayrak renkleriyle kırmızı-beyazda harman olmuştur. Dönemin mahalli liglerinde fırtına gibi esmiş ve büyük başarılara imza atmışlardır, Özellikle özel bir teşekkürü Kurucu Gençlerimiz hak ediyor, 1960'lı yıllarda başlayan Almanya işçi göçü yolculuğu sonunda kulübümüzü ayakta tutmak amacıyla kazandıkları birikimlerinin bir kısmını kulübümüze bağışlayarak, günümüze kadar yaşamasına olanak sağlamışlardır. Şu anda aramızdaki kurucu üyelerimiz, inançlarıyla bize güç ve ilham vermeye devam etmektedirler."

 

 

Futbolun sadece bir spor olmadığını vurgulayan Büyük Çiğli Maltepe Spor Başkanı Güler, "Ülkemizde futbol bir bacasız endüstri. Birlik ve beraberliği, birlikte sevinmeyi ve üzülmeyi gösterir bize... Spora katma değer sağlayacak potansiyel oluşturmak da bizlerin ellerinde... Kaliteli tesisler, altyapılara yapılacak yatırımlar bu katma değeri artırmanın en önemli yoludur. Çünkü spor ve futbol her türlü krizde sigorta gibi bir işlev görmektedir. Ayrıca spor küçük yaştan itibaren çocuklarımızı sağlıklı, kötü alışkanlıklardan uzak tutan ve disipline eden, geleceğimize yatırım yapılan bir alandır. Spor gençlerimiz için olmazsa olmazdır" dedi.

 

 

Çatı Kulüp olarak gördükleri Çiğli Belediye Spor'a da gelecek sezonda başarılar dileyen Güler, Çiğli Belediye Başkanı Onur Emrah Yıldız'a da  yeniden başlattığı servis aracı hizmeti nedeniyle teşekkür etti.

 

 

 

Başkan Yıldız'ın kulübün geleceğine umutla bakmalarını sağladığına dikkat çekti, "Başkan, önümüzdeki dönemde de projelerde de  desteklerini esirgemeyeceğini göstermiştir" diye konuştu. 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.