YEREL YÖNETİMLER Haber Girişi : 21 Haziran 2016 12:04

Büyükşehir'den çiçek gibi düzenleme!

Büyükşehir'den çiçek gibi düzenleme!
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Altınyol'a uzatarak hizmete açtığı ve kent içi ulaşıma büyük kolaylık getiren Adnan Kahveci Kavşağı'nın çevre düzenlemesiyle de büyük beğeni topladı.
Köprü altında kalan alanları yeşil alan, oyun parkı ve aktivite alanı olarak değerlendiren Büyükşehir Belediyesi, su perdesi ve ışık oyunlarıyla geceleri de  yaşayan bir çekim merkezi yarattı. 

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin kent trafiğine rahatlık getirmesi için projelendirerek hayata geçirdiği Adnan Kahveci Köprülü Kavşağı, Bornova ile Bayraklı ilçelerini Altınyol üzerinden birbirine bağladı. Proje kapsamında Smyrna Meydanı'ndan Anadolu Caddesi'ne kadar bağlantıyı sağlayan mevcut Bayraklı Adnan Kahveci Kavşağı'nın demiryolu geçişinden sonraki bölümü yenilenerek köprülerle Altınyol'a kadar uzatıldı. Bu sayede Altınyol bağlantısıyla Konak ve Karşıyaka yönünden gelen araçların Nur Sultan Nazarbayev Bulvarı, Smyrna Meydanı, Manas Bulvarı ve Yüzbaşı İbrahim Hakkı Caddesi'nin tümünü aşıp Bornova ve Manisa yoluna kadar ulaşması sağlandı. Yeni köprülü kavşak, Bornova ve Bayraklı yönünden (Smyrna Meydanı üzerinden) Konak ve Karşıyaka'ya da Altınyol aracılığıyla kesintisiz bağlantı imkanı sundu. 31,5  milyon liraya mal olan yatırım sadece sürücülerin işini kolaylaştırmakla kalmadı, yakın çevrede oturan İzmirlilerin de beğenisini topladı. 

Yeni cazibe merkezi
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Adnan Kahveci Köprülü Kavşağı'nı hizmete açtıktan sonra, köprü altında kalan atıl bölgeleri eşsiz bir çevre düzenlemesine kavuşturdu. Yolun kara ve deniz olmak üzere her iki tarafında özel düzenlemeler yapan Büyükşehir Belediyesi ekipleri, yaklaşık 5 bin m² alanı çimlendirdi. 2 bin 500 m² alan ise çiçeklerle kaplandı. Köprü altındaki güneş almayan bölümlere gölgede yetişen çiçek ve bitki türleri dikildi. Kurulan dört adet çiçek şelalesi ile görsel bir şölen oluşturuldu. 



Geceleri aydınlatılan alanda oturma grupları, çiçek havuzu, deniz seyir alanı gibi bölümler de  bulunuyor. Çocukların zaman geçirip eğlenebileceği ve kişisel gelişimlerine katkı sağlayacak aktivite alanı, yağmurdan ve güneşten etkilenmeyecek şekilde konuşlandırıldı. Bölgede, 36 metre uzunluğunda ve 5.40 metre yükseklikten akan su animasyonu ve ışık şelalesi de kuruldu. "Köprü altı dünyası" şimdiden özellikle çocuklarıyla gelen İzmirlilerin uğrak noktalarından biri haline geldi.   

Güneş saati İzmir'de ilk
Adnan Kahveci Köprülü Kavşağı'nın çevre düzenlemesi kapsamında, hesaplamaları İzmir Büyükşehir Belediyesi AR-GE İnovasyon Şube Müdürlüğü'nce yapılan İzmir'in ilk analemmatic (insan gölgesinin zamanı gösterdiği) güneş saati kuruldu. 

İzmir Büyükşehir Belediyesi ayrıca, Bayraklı yönünden gelip köprü üzerinden geçen bisiklet kullanıcılarının kesintisiz olarak sahil şeridindeki bisiklet yoluna devam edebilmeleri için de 164 metre uzunluğunda bisiklet yolu yaptı.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.