YEREL YÖNETİMLER Haber Girişi : 06 Haziran 2016 09:57

Büyükşehir'den Foça'ya bir kestirme daha

Büyükşehir'den Foça'ya bir kestirme daha
İzmir Büyükşehir Belediyesi yaz aylarında nüfusu büyük ölçüde artış gösteren Foça'ya ulaşımı rahatlatmak için bölgeye yeni bir yatırım daha gerçekleştirdi.
Bağarası - Gerenköy arasındaki 4,5 km'lik kestirme yol, genişletilerek Seyrek­­ - İzmir Çevre Yolu'na bağlandı. Büyükşehir Belediyesi, geçtiğimiz yıl da Foça Bağarası ile Yenifoça arasındaki 9 kilometrelik Sadullah Sever Caddesi'ni genişleterek hizmete açmıştı. 

İzmir'in önemli tatil beldelerinden Foça ilçesinde özellikle yaz aylarında yaşanan yoğunluk açılan yeni bağlantı yoluyla biraz daha hafifleyecek. İzmir Büyükşehir Belediyesi, Bağarası ile Gerenköy arasındaki dar ve bozuk olan 4,5 kilometrelik yolu genişleterek, sıcak asfaltla kapladı. Önümüzdeki günlerde tamamlanması hedeflenen çalışmalar sonucunda Foça'dan İzmir ? Çanakkale Asfaltı'na bağlantı sağlayan Bağarası-Gerenköy-Seyrek-İzmir Çevre Yolu güzergahı 3,5 km daha kısaldı. Özellikle yaz aylarında nüfusun ciddi anlamda artış gösterdiği Foça'ya ulaşımı rahatlatacak çalışma 1,2 milyon TL'ye mal oldu. 

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 2015 yılında Foça Bağarası ile Yenifoça arasındaki 9 kilometrelik Sadullah Sever Caddesini genişleterek, asfaltlamış ve Foça ile Yenifoça arasındaki mesafenin kısaltılmasını sağlamıştı.


Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.