EKONOMİ Haber Girişi : 21 Ağustos 2016 14:29

Büyükşehir'den "soğuk zincir" hamlesi

Büyükşehir'den
Tarımın pek çok alanında üreticiye destek olan İzmir Büyükşehir Belediyesi, şimdi de sütün sağlıklı koşullarda depolanması ve nakliyesi için kooperatiflere süt soğutma ve nakliye tankları dağıtmaya başladı.
Türkiye'de kırsal kalkınmaya model olan İzmir Büyükşehir Belediyesi, üreticiye destek projelerini bir basamak daha artırarak üretilen ürünlerin depolanması ve nakliyesinde de destek vermeye başladı.
Kooperatiflerden aldığı sütü "Süt Kuzusu" projesiyle kentteki 1- 5 yaş arası çocuklara dağıtan İzmir Büyükşehir Belediyesi, şimdilerde yeni bir projeyi daha hayata geçirdi. Belediye bu kapsamda, kooperatiflerin ihtiyaç duyduğu sabit süt soğutma ve nakil tanklarının dağıtımına başladı. Büyükşehir Belediyesi proje çerçevesinde bugüne kadar 16 üretici kooperatifi ile işbirliği protokolü imzaladı. Protokol kapsamında Foça'nın Gerenköy, Kiraz'ın İğdeli, Haliller, Karaman ve Yenişehir ile Ödemiş'in Ovakent kooperatiflerine 57 ton kapasiteli 10 adet sabit süt soğutma tankı ve 1 adet 15 ton kapasiteli nakil tankı kuruldu. Bergama, Ödemiş ve Kiraz'da faaliyet gösteren 9 kooperatifte toplam 50 ton kapasiteli 10 adet sabit süt soğutma tankı kurulma çalışmaları ise halen devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi, ayrıca 8 kooperatifin müracaatlarını da değerlendiriyor.    
Büyükşehir Belediyesi'nin kooperatiflere yaptığı süt soğutma ve nakil tankları destekleri ile hem üreticinin sütü soğuk zincire dahil edilerek değer kazanıyor hem de tüketiciye daha sağlıklı ürün sunuluyor.
Projeyi yürüten İzmir Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi yetkilileri, verilen bu destekle küçük üreticilerin büyük şirketlere karşı kendi ayaklarının üzerinde durmalarının sağlanacağını da söyledi.



İzmirli üreticinin pazarlama gücü artıyor
Kırsalda kalkınmayı desteklemek ve yerli üretimi artırmak amacıyla üreticilere sürekli destek sağlayan İzmir Büyükşehir Belediyesi, bir yandan yüzbinlerce meyve fidanı ve sebze fidesi dağıtırken diğer yandan da hem kovan ve malzeme dağıtıp hem de eğitim vererek arıcılığı yaygınlaştırmaya çalışıyor. Daha kaliteli üretim için ücretsiz toprak analizleri yapan, incir için kerevet, zeytin için kasa dağıtımları gerçekleştiren İzmir'in yerel yönetimi, kırsala en büyük desteği, kooperatiflerden büyük miktarda çiçek, süt, yoğurt, peynir, çim ve fidan alımı yaparak sağladı. İzmir Büyükşehir Belediyesi, ürün kalitesinin ve pazarlama olanaklarının artırılması için 2005 yılından bu yana toplam uzunluğu 4 bin kilometreyi aşan ova yollarını da asfaltladı.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.