POLİTİKA Haber Girişi : 21 Eylül 2017 16:27

Çağ dışı zihniyetle mücadele edeceğiz

Çağ dışı zihniyetle mücadele edeceğiz
Cumhuriyet Halk Partisi Buca Kadın Kolları düzenlediği basın toplantısında Atatürksüz müfredatı kabul etmiyoruz dedi.

Çocuklarımızı karanlığa teslim etmeyeceğiz

Cumhuriyet Halk Partisi Buca Kadın Kolları düzenlediği basın toplantısında Atatürksüz müfredatı kabul etmiyoruz dedi. Buca Kadın Kolları Başkanı Zahide Kurun yaptığı açıklamada AKP iktidara geldiği günden beri toplumu değiştirme, dönüştürme çabalarını pek çok alanda hayata geçirmek için adımlara attıklarını belirterek değişimin ve dönüşümün en köklüsü 4+4+4 ile başlattıkları eğitim alanındadır dedi. Kurun ben yaptım anlayışının yanlış olduğunu dile getirdiklerini iktidar uyarılara rağmen uygulamaktan vaz geçmedi. Oysaki bu sistem kız çocuklarının okumasına engel erken yaşta evlenmelerine, erkek çocukların ise ucuz işgücü çalışmasına neden oldu. Laik bilimsel, eşit ve parasın eğitim tüm çocukların hakkıdır.  Bugün geldiğimiz noktada yeni açıklanan müfradat çocuklarımızı Atatürk ilkelerinden, Cumhuriyet ilkelerinden uzaklaştıracak; çocuklarımızın ve toplumumuzun geleceğinde derin tahribata yol açacaktır.

Eğitimi din eksenine oturmaya çalışıyorlar

Müfredatta yapılan değişiklikler Biyoloji, Tarih ve Din derslerinde olmuştur. Biyolojiyi değiştirmeye çalışıyorlar, Tarihi değiştirmeye çalışıyorlar, Eğitimi din eksenine oturmaya çalışıyorlar. Tüm Dünyada kabul edilmiş bilimsel teorileri yok sayıyorlar,  Okullarda okutulan Atatürkçülük dersleri kaldırıldı, isterse öğretmenler anlatabilir diyorlar, kısaca Atatürk ve Cumhuriyet kazanımlarının yok sayıldığı müfredat oluşturuldu. Din, Etnik ve milletçiliğe dayandırılarak dindar ve kindar nesil yetiştirilmesine izin vermeyeceğiz. Çocuklarımızın bilim ve eğitimin ışığında yetiştirilmesi; akılcı, sorgulayan, eleştiren bir nesil olmasını istiyoruz. Bizler çocuklarımızı Atatürk ilke ve inkilaplarından; Cumhuriyet değerlerinden uzak yetiştirmeyeceğiz. Bizler çocuklarımızı karanlığa teslim etmeyeceğiz. Bununla sonuna kadar mücadele edeceğiz .


Çağ dışı zihniyetle mücadele edeceğiz

CHP Buca ilçe Başkanı Çağdaş Kaya ise "Bilimin en temel gerçeklerinden birisi olan Evrim Teorisi'nin müfredattan çıkarılması başlı başına bir skandaldır. Türkiye bu hamlesiyle eğitimde bilimin evrensel değerlerine doğrudan cephe alarak, Suudi Arabistan'la aynı çizgiyi benimsediğini göstermiştir. 15 Temmuz darbe girişiminin eğitim müfredatına girmesi ve ulusal bayramlar arasında sayılması, Sosyal Bilgiler derslerinde Irak Kut'ül Amare Zaferi gibi bir olayın yer alması dikkat çekicidir. Türkiye'nin bilimsel, demokratik, laik, demokrasi karşıtı öğeler içermeyen, sınav ve not sistemi üzerine kurulmayan bir müfredata ihtiyacı vardır. Laikliği 'sakıncalı düşünce' ilan eden bu çağdışı zihniyete karşı bütün imkanlarımızla mücadele edeceğimiz bilinmelidir."dedi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.