YEREL YÖNETİMLER Haber Girişi : 23 Mart 2018 17:20

ÇAMLIPARK PROJESİ TANITIMI

ÇAMLIPARK PROJESİ TANITIMI
Bergama Belediyesi tarafından yapılacak olan Çamlıpark Projesi’nin tanıtım ve bilgilendirme toplantısı yapıldı.

KENT MERKEZİNDE BİR PROJE DAHA YAŞAMA GEÇİYOR

ÇAMLIPARK PROJESİ TANITIM VE BİLGİLENDİRME TOPLANTI YAPILDI

Bergama Belediyesi tarafından yapılacak olan Çamlıpark Projesi’nin tanıtım ve bilgilendirme toplantısı yapıldı.

2017 Yılında, Hasta Yakını Konuk Evi, Yarı Olimpik Yüzme Havuzu ve Modern Hayvan Pazarı gibi 3 büyük projenininşasına başlayan ve bu yıl yapımını tamamlayarak kente kazandıracak olan Bergama Belediyesi, Bergama Ticaret Merkezi’nin ardından Çamlıpark Projesi içinde kolları sıvadı. Yakın zamanda yapımına başlanacak olan ve bir yıl içerisinde bitirilmesi planlanan projenin tanıtım ve bilgilendirme toplantısı ise Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç tarafından yapıldı.

“ÇAMLIPARK HEPİMİZİN ÖNEMSEDİĞİ BİR YER”

Bergama Kültür Merkezi BerKM’de gerçekleştirilen toplantıda konuşan Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç; “Çamlıpark hepimizin çok önemsediği Bergama merkezindeki korunabilmiş tek yeşil alan. Hepimizin hatıralarının olduğu bir yer. Ne yazık ki son yollarda eskisi kadar verimli kullanılamıyordu. Burayı daha verimli kullanabilmek ve kentimize yakışır bir hale getirmek için projelendirdik” dedi.

Çamlıpark’ta 277 Çam, 14 Çınar, 2Akasya, 1Ardıç, 2 Okaliptüs, 11 Ihlamur, 1 Badem, 1 Ceviz, 28 Dut, 3 Erik, 2 İncir, 3 Muşmula, 2 Palmiye, 4 Zakkum ağaç ve 38 diğer yapraklı bitkilerin bulunduğunu ifade eden Başkan Gönenç yapılacak olan peyzaj düzenlemesi hakkında da detaylı bilgi verdi. Bergama Orman İşletme Müdür Yardımcısı Orman Mühendisi Mustafa Koruk, Kadastro Mülkiyet Şefi Orman Mühendisi Murat Çatalbaş, Bergama Orman İşletme Şefi Orman Mühendisi Metin Osmanoğlu, Bergama Belediyesi Park-Bahçe İşleri Müdürü Ziraat Mühendisi Özgün Yalçın ve Bergama Belediyesi Muhtarlık İşleri Müdürü Orman Mühendisi Mustafa Tonay tarafından hazırlanan “Teknik Gerekçe Raporu”nu okuyan Başkan Gönenç, Çamlıpark Projesi’nde 277 adet çam ağacından 18 ağaçla ilgili bir işlem yapılacağını ve bunu kamuoyu ile paylaştıklarını da söyledi.

YAŞLILAR İÇİN ASANSÖRLÜ ULAŞIM

Yaşlılar için asansörlü geçiş sistemi yapacaklarını kaydeden Başkan Gönenç; “Çamlı Park’ın içi bir geçiş güzergâhı olarak da kullanılıyor. 99 merdivenler özellikle yaşlılarımız için oldukça zor. Asansörlü bir geçiş sistemi ile bu ulaşım zorluğu da ortadan kalkacak” dedi. Projede yer alan yapılar için imar yönetmeliğinin rekreasyon alanlarında verdiği yapılaşma hakkının %5 olduğunu ifade eden Başkan Gönenç; “Toplam proje alanı 14 bin 124 metrekare, yönetmeliğe göre yapılaşma hakkı ise 706 metrekare, ancak biz bu hakkın sadece 546 metrekaresini kullanacağız” dedi. Toplantı sonunda katılan vatandaşların sorularını yanıtlayan Başkan Gönenç, projenin yaklaşık 1yıl içinde tamamlanacağını ifade etti.

Bergama Kültür Merkezi, Çok Katlı Otopark, Taziye Evi, ERDAL Önder Spor Salonu, Futbol Akademi Tesisleri gibi birçok projeyi bitirip, 2017 yılında ise Hasta Yakını Konuk Evi, Yarı Olimpik Yüzme Havuzu ve Modern Hayvan Pazarı gibi 3 büyük projenin yapımına başladıklarını belirten Başkan Gönenç tanıtım toplantısında yapımına bu ay başlanılan Bergama Ticaret Merkezi Projesi ile ilgili bilgileri de paylaştı.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.