GÜNDEM Haber Girişi : 20 Haziran 2020 00:30

ÇEŞME ROMAN ÇADIRLARI YIKIMINA BARO'DAN TEPKİ

ÇEŞME ROMAN ÇADIRLARI YIKIMINA BARO'DAN TEPKİ

Çeşme'de Roman yurttaşlarımıza yönelik olarak gerçekleştirilen çadır yıkımının ardından yaşanan süreci değerlendirmek, Romanların temel hak ve özgürlüklerine dair konuları görüşmek için baromuza davet ettiğimiz CHP İzmir milletvekili Özcan Purçu ve Roman sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri İzmir Barosu'nu ziyaret ettiler.

Toplantıda konuşan İzmir Barosu Başkanı Av. Özkan Yücel, son günlerde Roman hemşerilerimizin karşı karşıya kaldığı uygulamaların İzmir'e ve İzmir'e yaratmaya çalıştığımız insan hakları kenti kimliğine tamamen yakışmadığını dile getirerek "Sayın vekilimiz Özcan Purçu ve Roman örgütlerini baromuzda ağırlamaktan mutluluk duyduk, İzmir Barosu Avukatlık Kanunu'nun kendisine yüklediği sorumlulukla Roman hemşerilerimizin her türlü sıkıntısında onların yanında olmaya kararlıdır" Çeşme'deki çadır yıkımını kınıyoruz dedi.

Görüşmede konuşan İzmir Barosu İnsan Haklarından Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Av. Deman Güler, Çeşme'de yaşanan hadisenin Roman yurttaşlarımıza karşı yıllardır devam eden ayrımcı pratiklerin bir sonucu olduğunu söyleyerek "Bu nahoş olaydan ötürü vekilimizi ve Roman örgütü temsilcilerimizi baromuza davet ettik ve görüşlerini aldık. Bu istenmeyen olay umarım bundan sonra birlikte yapacağımız güzel işler için bir vesile olur. Biz Roman meselesini temel bir insan hakları meselesi olarak görüyoruz" şeklinde konuştu.

 CHP İzmir milletvekili Özcan Purçu ise İzmir Barosu'nda olmaktan mutlu olduğunu ifade ederek "Nazik davetleri için İzmir Barosu başkanımıza çok teşekkür ediyorum" dedi.

İzmir Barosu Yönetim Kurulu Çeşme'de gerçekleşen hadiseye dair olay yerinde incelemelerde bulunmayı ve konuya dair detaylı bir rapor hazırlamayı planlıyor. Söz konusu rapor ve görüşler yetkililer ile paylaşılacak ve İzmir'de yaşayan Roman yurttaşımızın sorunlarına hak temelli çözüm önerilerinde bulunmayı hedefleyecek.