YEREL YÖNETİMLER Haber Girişi : 11 Kasım 2016 11:19

Çeşme'de kırmızı alarm

Çeşme'de kırmızı alarm
Çeşme Belediyesi kırmızı palmiye böceğine karşı hummalı bir çalışma başlattı

Çeşme Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri ilçede bulunan palmiye ağaçlarını korumak ve kurtarmak amacıyla "Kırmızı Palmiye Böceği" mücadelesi başlattı. Ekipler, palmiye ağaçlarına zarar veren, çürüme ve kötü kokuya neden olan böceklere yönelik olarak ağaç gövdelerine ilaçlama yapıyor. Periyodik olarak ağaçların temizlikleri yapılırken kış dönemlerinde de budamaları gerçekleştiriliyor.

Sağlıklı ağaçların korunması için de bir takım önlemler alan Çeşme Belediyesi ekipleri, kamu alanlarındaki ve belediye parklarındaki ağaçlarla birlikte, yol üzerlerinde yer alan sağlıklı ağaçların korunması için belirli periyodlarda ilaçlama yapılıyor, kesilen ağaçlar tekniğine uygun olarak yeniden dikiliyor.

Önceden tespit edilen bölgelere ve talep eden vatandaşlara ücretsiz dağıtılan feromen tuzaklar ilçede çeşitli bölgelere yerleştirilmesinin ardından üç aylık bakımlarla takipleri yapılıyor. Ekim ayının başından bu yana Çeşme genelinde 200'ün üzerinde feromen tuzak kuruldu ve kurulmaya devam ediyor.

Çeşme ilçesi sınırları içerisindeki zarar gören kurumuş ağaçlar tespit edilerek Çeşme Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerince itinalı çalışmalar sonucunda kesilerek imha edilmek üzere toprağa gömülüyor. Ağaçlar gömülmeden önce üzerine kireç dökülerek toprakla kapatılıyor.

Konuyla ilgili destek almak isteyen vatandaşlarımız 0 232 712 24 85 numaralı telefondan Çeşme Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü'ne ulaşabilirler.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.