POLİTİKA Haber Girişi : 27 Mayıs 2017 15:09

CHP 'Sözcü'yü yalnız bırakmadı

CHP 'Sözcü'yü yalnız bırakmadı
CHP İzmir İl Danışma Kurulu toplantısına damga vuran gelişme Sözcü gazetesinin tutuklanan muhabirleriydi
chp Genel Sekreter ve İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır Danbışma Kurulu toplantısında yaptığı konuşmada parti içi mesajlar verirken iktidara göndermelerde bulundu. Sındır ayrıca Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Darbe Araştırma Komisyonu Başkanı Reşat Petek'in açıklamaları üzerinden eleştiriler yaptı. 1967 yılına ait olduğu iddia edilen belgede FETÖ lideri Fethullah Gülen'in CHP'ye bağış yaptığını kamuoyuyla paylaşan Petek'e yüklendi. Belgenin sahte olduğunu ispatlamak için kürsüden bilgilendirme yapan Sındır, "Hepiniz gayet iyi biliyoruz ama belge diye ortaya koyduğu o kağıt parçasını? Ne yazık ki bu çabaları boşunadır. Çok yoğun bir gündemde günlerimiz geçiyor. Görünen o ki böyle geçmeye de devam edecek. Ülkemiz özgürlüklerin yaşandığı sürece değil karanlığa doğru gittikçe bizim yükümüz çok daha ağır hale geliyor. Bu danışma kurulunda konuşulacak her konu partimize, kentimize ve geleceğimize yön verecek her görüş çok önemlidir. 15 Temmuz darbe girişimi geride bırakıldı. 



FETÖ ADLI ÇETE

FETÖ adlı bir çetenin devlet içinde yuva kurduğu ve bunun farkında olunduğu daha sonra kontrollü darbeye dönüştüğü hepimizce malum. Darbe Araştırma Komisyonu uzun dönemdir çalışma içinde. Raporu nerede derken geçtiğimiz gün komisyon Başkanı Reşat Petek'in bazı açıklamalar yaptığına şahit olduk. Gazi Meclisi'mizin çatısı altında darbeyi araştırmak için kurulan komisyonun başındaki Reşat Petek saçma sapan belgelerle milleti kandırmaya çalışmaktadır. Bu çabası FETÖ'nün devletimiz içinde yıllardır ve özellikle kendi iktidarları döneminde aynı mevzide yol almalarını gizlemektir. Eline ne olduğu belli olmayan bir belge alarak, salt çamur atma adına, salt siyasi sorumluluğunu kendi üzerinden atmak, kendi sorumluluğunu gizlemek ve başkalarına bulaştırmak adına TBMM çatısı altında bir komisyon başkanı bunları tüm millete göstermiştir. Fethullah Gülen'in sözüm ona CHP'ye bir bağışta bulunduğunu söyleme cüretinde bulunmuştur. Hiçbir gerçekliği olmayan paçavraların, devletimizin kurucu iradesi CHP'ye bu çamur yapışmayacaktır. Kendi üzerlerinden temizleyemeyeceklerdir. Bu komisyon darbe girişimini araştırmaktan çok geçiştirmekle gazi meclisimizin tarihine geçecektir" dedi.

BU REFERANDUMU HAYIR CEPHESİ KAZANDI!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, "16 Nisan referandumuna Türkiye'nin içinde bulunduğu durumdan bir çıkış bir moral bir toparlanma bir hedefe yürüme olarak görüyorum. Yüzde 49-51? Resmi sonuç bu? Hepimizin inancı belli. Hayır cephesi bu referandumu kazandı" dedi.

KOCAOĞLU'NDAN ÜLKE SİYASETİNE ANALİZ?
Türkiye'nin çeşitli sorunları olduğunun altını çizen Başkan Kocaoğlu, ülkeyi ilgilendiren makro politikalar üzerinden net mesajlar verdi. Kocaoğlu, "Kürt sorunu var. Kim çözecek bunu? Amerika mı çözecek. Biz çözeceğiz. Oturup Kürt kardeşlerimizle çözeceğiz. Çözmek zorundayız. Bunun AKP'nin elinde bir meta olarak kullanılmasından kurtarmak zorundayız. Biz açık bir şekilde Kürt politikasını bu milletin önüne koymak zorundayız.  Yurtta barış dünyada barış? Bizim kimsenin bir karış toprağında gözümüz yok. Bizden de bir şey istenirse gözümüzü kırpmadan kurutuluş savaşını veririz.  Birinci körfez savaşına Toruntay istifa etti ve girmedik. Sonra Recep Tayyip Erdoğan tezkere getirdi. CHP ve AKP var. CHP hayır diyecek. Oyu yetmiyor. Ne oldu? 99 tane Adalet ve Kalkınma Partili milletvekili hayır dedi. Ben Ortadoğu bataklığına girmek istemiyorum. Komşumla savaşmak istemiyorum. Türkiye Cumhuriyeti üslerine, limanlarına 60 bin ABD askerini ve başka ordunun ülke topraklarını çiğnemesini istemiyorum dedi. 1 Mart tezkeresinin reddinin anlamı ve Toruntay istafasının anlamı budur.  Sonra bir başbakan çıktı Şam'da Cuma namazı kılacağım dedi ve biz Ortadoğu bataklığına girdik. Ve burada oyun kurucu olmaya kalktık. Dış politikamız iflas etti. Biz Suriye'den toprak mı alacağız? İşgal mi edeceğiz? Buna kim izin verir? Suriye senin komşun? Sınırın iki tarafında akrabalar bar. Aynı kültürün insanıyız. Komşu toprağında ne işimiz var? Atatürk'ün Kurtuluş savaşında koyduğu düstur 'ben kimseye bulaşmayacağım' demesidir.  O da Yurtta barış dünyada barıştır" diye konuştu.

BAŞKA TÜRLÜ BU İŞ OLMAZ
Partisi tarafından ilerleyen dönemde izlenmesi gereken yol haritasına ilişkin konuşan Kocaoğlu, "CHP referandumda hayır kampanyasında son derece başarılı bir politika izlemiştir. Bundan sonra yapılacak olanlara bakmak zorundayız. Tabi demokrasi, cumhuriyet, laiklik, insan hakları? CHP ve CHP'lilerin bunları söylemesinin hiçbir anlamı yoktur. Ben Atatürkçüyüm diye niye söyleyeyim? Kendimden şüphem mi var? Başka şeyler söylememiz gerekir. İki buçuk sene var. Uzun görülebilir ama kısadır. Çünkü eksiğimiz çok. Gerçekten çok büyük eksiklerimiz var. Bizim hayır cephesiyle birlikte ne yapmamız gerekir? Nasıl bir program ve öneri demetiyle, nasıl bir Türkiye hayaliyle halkın önüne çıkmamız gerekir? Bunu biz hazırlayalım 'hayır' cephesine sunalım değil, biz hazırlayalım hayır cephesine sunalım belki üzerinde konuşulacak konuların ana başlıklarını bir liste halinde yazmak gerekir. Gerisi STK'larla tartışarak gelir. Ne lazım? Yeni bir anayasa yazılacak, seçim yasası yazılacak, yeni bir siyasi partiler yasası yazılacak, yeni bir Türkiye Cumhuriyeti devlet yapılanması şekillendirilecek. Başka türlü bu iş olmaz. Bugün Türkiye'de birçok kurum yıpratıldı. Ama en büyük darbe yiyen devlet ve devlet kurumlarıdır. Ordusundan yargısına emniyetine mit tapu idaresine varıncaya kadar tüm devlet kurumlarının yeniden yapılandırılması ve güçlendirilmesi bu metinler içinde yer almalıdır. Bunlar konuşulmalıdır. Bu işin idari boyutudur. Halka verilecek demokratik haklarının, hukuk devletinin kuralları yazılacaktır. Bunun dışında eğer ekmeğini büyütemiyorsanız bunu hedeflemiyorsanız, yol haritaları, projeler yapamıyorsanız, yapmıyorsanız, aklı ve bilimi rehber almıyorsanız yine iktidar olamazsınız. Yine başaramazsınız" açıklamasını yaptı.  

İlçe danışma kurulu toplantılarının ardından düzenlenen buluşmaya CHP Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır, Genel Başkan Yardımcısı Erdal Aksünger, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, CHP İl Başkanı Asuman Ali Güven, il yönetim kurulu üyeleri, İzmir milletvekilleri, belediye başkanları, ilçe başkanları, PM üyeleri, YDK üyeleri, il gençlik ve kadın kolları başkanları, il eski başkanları, delegeler, kentteki STK temsilcileri ve çok sayıda partili katıldı.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.