POLİTİKA Haber Girişi : 06 Mayıs 2016 00:18

CHP bu gece alev alevdi

CHP bu gece alev alevdi
CHP laiklik konusunda taviz vermeyeceğini geceye damga vuran kitlesel eylemle gösterdi

CHP İzmir Örgütü, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkan İsmail Kahraman'ın 'Yeni anayasada laiklik olmamalı' sözlerini bir dizi eylemle protesto ederken finali Körfez kıyısında yaptı.

İzmir Körfezi'nin 7 kıyı noktasında eşzamanlı gerçekleşen eylemde el ele tutuşularak laiklik zinciri oluşturuldu.

'Türkiye laiktir laik yakacak' sloganının atıldığı eylemde yakılan meşaleler İzmir kıyılarında geceyi aydınlattı. Eyleme Büyükşehir Bandosu da 10.Yıl Marşı'yla eşlik etti.

Ayrıca üzerinde ışıklı laiklik mesajları yer alan tekneler de denizden destek verdi.



El ele tutuşularak oluşturulan 'Laiklik Zinciri'ne DİSK, KESK, TMMOB, TTB, Birleşik Haziran Hareketi ve çok sayıda sivil toplum kuruluşu temsilcisi ve üyesi ile çok sayıda İzmirli de destek verirken, Üçkuyular'dan Narlıdere'ye uzanan eylemde, Güzelbahçe, Narlıdere ve Balçova Örgütleri Üçkuyular Feribot ve Göztepe Vapur İskelesi'nde, Karabağlar, Gaziemir ve Konak Örgütleri Göztepe Vapur İskelesi ve Konak Pier'de, Konak ve Buca Örgütleri Konak Pier ve Alsancak Vapur İskelesi'nde, Bayraklı ve Bornova Örgütleri Turan Adası ve Meles'te, Karşıyaka, Çiğli ve Menemen Örgütleri de Alaybey ve Mavişehir'de bir araya geldi.

CHP İl Başkanı Alaattin Yüksel, CHP Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir Milletvekilleri ve parti yöneticilerinin eylem için adresi Gündoğdu Meydanı oldu.

Başkanlar ve vekiller de el ele tutuşarak eyleme katıldı.

 

TARİHİ BİR GÜNDÜ

Eylem sonrası bir açıklama yapan CHP İl Başkanı Alaattin Yüksel, "İzmir tarihi bir gün yaşıyor" derken, "Son günler de laikliğe karşı olan saldırıları protesto etmek için Körfez'de laiklik zinciri oluşturduk. Bu zincir İzmir'in en uç sahil ilçesi olan Çeşme'den başladı, Urla, Narlıdere, Üçkuyular ve Foça'dan tüm sahile uzandı. Anayasadan laikliğin çıkartılmasını isteyen ve hala devam eden laikliği dinsizlik olarak gören başta Meclis Başkanı olmak üzere Atatürk devrimlerini yok etmeye çalışan AKP Hükümetine karşı bir protesto eylemiydi. Bu eylem tarihi bir eylemdi. İzmirliler laikliği hiç kimsenin yıkamayacağını gösterdi. Atatürk devrimlerini kimse ortadan kaldıramayacak. Kanımızın son damlasına kadar direnceğiz. Bu bir parti eylemi değildir tüm sivil toplum kuruluşları, odalar ve İzmirliler katıldı. Beklediğimizin fazlasında bir katılım vardı" diye konuştu.

Bu arada Gündoğdu Meydanı aynı zamanda Hıdrellez kutlamasına da sahne olurken, program Başkan Kocaoğlu ile Türkiye'nin ilk Roman Milletvekili olan Özcan Purçu'nun birlikte ateş yakmasıyla start aldı.

 

Laiklik Zinciri eyleminin ardından kısa bir açıklama yapan Başkan Aziz Kocaoğlu, "CHP İl Başkanlığının düzenlediği program çerçevesinde laikliğe sahip çıkmak için bu eyleme katıldı. İzmirlilerinde ilgisi oldukça yüksek oldu. İzmirliler de laikliğe sahip çıktıklarını gösterdi" diye konuştu.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.