POLİTİKA Haber Girişi : 05 Eylül 2017 13:47

CHP Buca'da gençler hedef büyüttü

CHP Buca'da gençler hedef büyüttü
Yüzde 10 kota namusumdur' diyen CHP Buca Gençlik Kolları Başkanı Göktepe CHP'yi iktidara taşıyacak genç beyinlerin partinin tüm kadrolarında önünün açılması gerektiğine işaret etti.

BÜNYAMİN DOBRUCALI /

CHP'nin gençleri bu dönem ağbi ve ablalarının pabucunu dama atacak gibi görünüyor. Buca Gençlik Kolları Başkanı Haydar Göktepe ve arkadaşları bu konuda ilk kıvılcımı Buca'dan yakmak için kolları sıvadı. 'CHP Gençleşiyor' sloganını hayata geçirmek isteyen Göktepe ve ekibi ilk hedef olarak kongre sürecindeki delege seçimlerini belirledi. Tüzüğün verdiği yüzde 10'luk kota konusunda taviz vermeyen Haydar Göktepe, buna uymayan listelerle ilgili itirazı kendisinin yapacağını vurguladı. 10 Eylül'de başlayacak delege seçimleri öncesi net mesajlar veren ve 'Yüzde 10 kota namusumdur' diyen Başkan Göktepe CHP'yi iktidara taşıyacak genç beyinlerin partinin tüm kadrolarında önünün açılması gerektiğine işaret etti.


İşte Göktepe'nin açıklamaları..

GECE GÜNDÜZ PARTİ İÇİN KOŞAN

Her mahallede en az iki genç arkadaşımızın delege olmasını, söz hakkı olmasını istiyoruz. Genç siyasetçiler olarak yüzde 10'luk genç kotası zaten bizim. Gece gündüz parti için koşan, bayrağını asan gençler olarak yüzde 10 kotasının üzerinde genç ismin delege olarak seçilmesini ve partinin de gençleşmesini bekliyoruz.


'CHP GENÇLEŞİYOR' DEDİRTELİM

'CHP gençleşiyor' algısını dışarıdan bakan herkesin görmesini arzuluyoruz. Bu ateşi tüm Türkiye için Buca'dan başlatmak istiyoruz. Genç bir Belediye Başkanımız, genç bir nüfusumuz, 70 bine yakın genç öğrencisi olan üniversitemiz var. Bu gençleri siyasetin içine katmaya, siyasete aktif olarak katılmalarını sağlamaya çalışıyoruz. Mahallelerimizde parti için çalışmış dava arkadaşlarım, yoldaşlarım var, bu kongre sürecinde bu arkadaşlarıma sahip çıkılmasını istiyorum.

YÜZDE 10 BİZİM NAMUSUMUZDUR

Partiye emek vermiş tüm gençlerin delege olmasını arzuluyorum. Ekibimizle birlikte her mahallede 'yüzde 10 bizim namusumuzdur', benim namusumdur diyerek sahip çıkacağım. Yüzde 10 kotaya uyulmayan mahallelerde itirazı bizzat ben yapacağım. Gençlik Kolları adına yapacağım. Elbette yönetim kadrolarında partiye emek vermiş kadınlarımız, ağbilerimiz olmalı ama onların yanı sıra gençlerin, genç beyinlerin kadrolarda kendine yer bulup partimizi iktidar yolunda önünü açması lazım.  


Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.