POLİTİKA Haber Girişi : 16 Ağustos 2017 18:14

CHP Buca'da hareketli günler kapıda

CHP Buca'da hareketli günler kapıda
Buca'da kapalı kapılar ardında devam eden kongre çalışmaları ilk kez kamuoyu önüne taşındı. Meclis üyesi Serkan Kalmaz CHP Buca İlçe kongresine yönelik mesajlar verdi. Kalmaz'ın hedefinde hem örgüt hem de belediye vardı

BÜNYAMİN DOBRUCALI/

Delege seçimleri öncesi Buca'da başkan adaylığı konusunda ilk işaret fişeği Meclis Üyesi Serkan Kalmaz'dan geldi. Mevcut Başkan Çağdaş Kaya'nın yeni dönem için adaylığını resmen duyurmasa da adaylık çalışmalarına başladığı biliniyor. Mahalle bazında hesap kitapların yapıldığı dönemde CHP Genel Merkezi'nin Adalet Kurultayını gerekçe göstererek kongre takvimini 5 Eylül sonrasına bırakması delege seçimlerine yönelik tansiyonun düşmesine neden olmuştu.

BUCA'YI HAREKETLENDİREN AÇIKLAMA

CHP'yi Buca'da hareketlendiren açıklama Serkan Kalmaz'dan geldi. Sosyal medya üzerinden 'Benim şu kadar üyem var diyenlere ithafen söylüyorum

bu insanlar size üye olmadılar !!!

CUMHURİYET HALK PARTİSİNE üye oldular hatırlatmak isterim..'' mesajını paylaşan Serkan Kalmaz'la bu mesajı yayınlamasının ardından görüştüm. Kalmaz, bir gazeteci için şans. Çünkü karnından konuşmayı sevmeyen, net bir siyasetçi. Söyledikleri Buca siyaseti açısından önemli. Hem üyelere, hem Çağdaş Kaya'ya hem de Levent Piriştina'ya yönelik mesajlar verdi Serkan Kalmaz.

İşte Serkan Kalmaz'ın açıklamaları..

ÇAĞDAŞ'I BEN ÜYE YAPTIM

Bakıyorum gittiğim yerlere 'benim 50 üyem var, 60 üyem var. Aydınlığın partisi, Mustafa Kemal'in partisinde böyle insanları kelle olarak görmek hiç hoş bir şey değil. Hoşuma gitmedi. Dedim ki, 'ya bu insanlar size mi üye oluyor? Bu adamlar partiye üye oluyorlar. CHP'ye üye oluyorlar. Ben Gençlik Kolları Başkanlığı yaptım. İl Başkan Yardımcılığı yaptım. Çağdaş Kaya Gençlik Kolları Başkanlığımda benim yardımcımdı. Bu partiye kazandırdığım, üye yaptığım bir insan. Çağdaş Kaya'nın üyelik formunun referans kısmında Serkan Kalmaz yazar. Benim çocukluk arkadaşım.



BAŞKAN ADAYLIĞINA YEŞİL IŞIK

Onu kırmak istemem ama mahallelerde güçlü olduğuma inanırsam ve alacağım sonuç Levent Piriştina'yı da güçlü bir halde çıkarırsa (Başkan adaylığı) neden olmasın. Genel Başkanımızın politikasını, ideolojisini burada yürütebileceğime, üyeye aktarabileceğime inanıyorum. Başarılı olacağıma da inanıyorum. Meclis üyesi temayül yoklamasında birinci olmuştum. Sadece Buca'da değil İzmir'de de en yüksek oyu ben almıştım. Ve o tarihte 27 yaşındaydım. Şimdi 31 yaşındayım. Hala gencim. Sonuç ne olursa olsun kazanan partimiz olsun diyorum. Bu ben olurum başkası olur hiç önemli değil.

KİMSEYİ ÜZMEDEN, KIRMADAN..

Arkadaşlarımla birlikte dedik ki 'biz çıkalım, mahallelerde kendimizi anlatalım. Kimseyi üzmeden, kırmadan çıkalım anlatalım. İnsanlar bize inanırsa, güvenirse bu işi evet sen yap derlerse çıkalım. Kendimizi Belediye başkanımıza (Piriştina) da anlatalım. Kendimizi üyeye de, delegeye de anlatalım. Genel Merkez'e de, STK'lara da anlatalım. Ama güzel bir yönetim kadrosu olsun.



ÖRGÜT BELEDİYENİN ALTINDA EZİLİYOR

Şimdiki yapıyı görüyorsun. Bir ilçe düşün, 16 tane yöneticisinin 14'ü belediye de çalışıyor. Bir gençlik kolları düşün 16 yöneticisinin 15'i belediyede çalışıyor. Bir kadın kolları düşün 16 yöneticisinin 13'ü belediyede çalışıyor. Örgüt belediyenin altında eziliyor. Biz böyle olsun istemiyoruz. Örgüt belediyenin taşeronu olmasın. Ben görüyorum şimdi gençlik kolları başkanı arkadaşımız gidiyor başkan yardımcısı arkadaşımızın kapısını açıyor. Ezilmemeli. Başka bir görev verilmeli. Üst katlarda, koordine edebileceği ortamlar yaratılmalı. Şimdi adam belediyede görüyor gençli kolları başkanını belediyede kapı açıyor, olmaz! Böyle yapmamalıyız. Bu sefer bu partiye gelenleri inandıramayız. İnandırıcılığımızı yitiririz. İlk önce insanları inandırmak zorundayız. Biz tüm toplumu kucaklayan, geniş kitlelere hitap eden bir siyasi parti olduğumuzun izlenimini vermeliyiz.

BELEDİYE PARTİSİ OLMUŞ DURUMDA

Belediye partisi olmuş durumda. Ben belediyeye uzak mıyım? Hayır, 3,5 yıldır belediye meclis üyesiyim. Belediye Başkanını kamuoyunda rencide edecek, küçük düşürecek hiçbir harekette bulunmadım. Biz bir önceki dönem gibi (Ercan Tatı) onlar kavga edecek, şunlar böyle yapacak hiç öyle bir şeyimiz yok. Bak geçen kongrede Rıza abi (Zayıfoğlu) bizimleydi, kavga ediyorlardı bugün Çağdaş arkadaşımıza destek verdiğini açıklamış. Ne güzel işte. Demokrasinin güzelliği de bu. Hoşumuza da gidiyor. İnsanları siyasi tercihleri yüzünden yargılamamak lazım. Şu onla, bu bunla diye yapmamak lazım. Artık bu ilçede herkesi birleştirici bir etken lazım. Dediğim gibi bu ismi ne olursa olsun. Serkan olur, başka biri olur ama öyle bir adam, toplumu kucaklayacak bir adam lazım. 

PİRİŞTİNA İÇİN ŞARTSIZ, KOŞULSUZ..

Bunun altını özellikle çizmek istiyorum. Biz belediye başkanımızı  (Piriştina) 2019'da daha güçlü, şartsız, koşulsuz, menfaatsiz kadrolar getirmeye çalışıyoruz. Bu benim için önemli bir kıstas. Şartsız, koşulsuz, Levent Piriştina olduğu için, CHP olduğu için hiçbir şey beklemeksizin kadroları yaratmak için yola çıkıyoruz. 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Kerem benli 01 Ocak 1970 02:00

    Bekiroğlu büyükşehir belediye başkanı buca belediye başkanı kasım akdağ ilçe başkanı serkan kalmaz muhteşem üçlü arkanızdayız

  • Bucalılar 01 Ocak 1970 02:00

    Buca örgütü arkanda Serkan KALMAZ sen her zaman oldugu gibi dik yürü

  • Barış mahallesi 01 Ocak 1970 02:00

    Kendi yorumlarınızla kendinizi övüyosunuz bide çok gerçekci gibi davranıyosunuz siz daha okuduğunuz yazıdaki anlamı msjı anlamıyosunuz ve sizden chp teşkilatını insanlara anlatmanız bekleniyor herkes eleştiri yapabilir son derece demokrat bi davranıştır ama bu kötü eleştiri yaptığınız insanı 7/24 arayıp sahte dostluk gösterilerinizden vazgeçin o zaman her başınız sıkıştığında soluğu bu kişinin yanında aldıgınız bariz ortada. Her meclis üyesinin işçi aldırma kontenjan ı var bazı kişiler bunun dışına çıkmaz hiç olmazsa şimdiki gibi parayla işe alım vaadi verilmiyo. Umarım güzel bi seçim olur ve sonunda C.H.P kazanır.

  • Eren 01 Ocak 1970 02:00

    Ya kardeşim adam doğruyu söylemiş. Genclik kolları baskanı belediyede calısmasın demiyor. Ezilmesin kimsenin kapısını acmasınlar diyor.

  • Murat aktan 01 Ocak 1970 02:00

    Serkan Kalmaz helal olsun yanındayım

  • Yunus benli 01 Ocak 1970 02:00

    İsmail bekiroğlu desteklerse olur bu iş serkan

  • Ayaz bayer 01 Ocak 1970 02:00

    Serkan kalmaz kimin telefonu acti simdiye kadar kime kol verdi kikin derdiji dinledi

  • Cagdas buca 01 Ocak 1970 02:00

    Yorumunuz

  • Olcay şentürk 01 Ocak 1970 02:00

    Serkanı çekerler kasım ı aday yaparlar ama yinede tutmaz:)

  • EMEKDOSTU 01 Ocak 1970 02:00

    Serkan Beyciğim emek hakkında çok güzel konuşmuşsun. Peki o zaman bende size şunu sorayım Erkek Kardeşinizin, Kız Arkadaşının örgüte ne gibi bir emeği varda onu Buca Belediyesine işe aldırdınız? Gerçekten Emeğe çok önem veriyorsunuz.

  • BUCAGENÇ 01 Ocak 1970 02:00

    Bu eleştiri olarak yazdığınız işçi alımlarını senelerdir bütün partililerin istediği şey. Keşke daha çok alım olsa, keşke çoğu gençler olsa. Hatta daha büyük keşke bütün sülalesini bankamatik olarak işe aldıranlar yerine, gerçekten sokakta cebindeki 3 kuruş parayla parti için koşturan Gençler olsa. Gençlik bu partinin dinamiği diyenler sizin gibi büyüklerimiz. Ama icraatta olan şeyler nedense şikayet olarak dillendirilmiş. Uzun zamandır başarılamayan şey başarılmış desenize. Sokakta emek verenler hak ettikleri yeri bulmuş. Hemde bankamatik olmadan, emeğiyle çalışarak. Her zaman örgütüne sahip çıkan, hakkını savunan başkan istemedik mi biz? E bunu yapan bir başkanımız varmış ne mutlu bize 😊 Bence bu gayet Onurlandıran bir şey. HAYDAR GÖKTEPE'ye verdiği ONURLU mücadeleden dolayı teşekkür ederiz. #inadınadeğilinandığımıziçinHaydarGöktepe

  • Bucakoop 01 Ocak 1970 02:00

    kalmaz sana güvenimiz tam seninleyiz piriştina kalmaz en iyi ikilidir

  • DEMOKRAT 01 Ocak 1970 02:00

    RIZA ZAYIFOĞLU DA ÇAĞDAŞ KAYAYI DESTEKLİYORSA MİLYON OYUM OLSA ÇAĞDAŞ KAYAYA VERMEM ARTIK

  • İşçi 01 Ocak 1970 02:00

    Ne örgüte ne de ilce başkanına bu şekilde aşağılayıcı bir tavir içinde bulunamazsınız seçilmiş bir başkan var karşınız da hangi donemde örgütten belediyeye bu kadar çok işçi alınmıştır guru duyulması gereken bir tablo

  • Genç 01 Ocak 1970 02:00

    Gençlik kolları başkanına bunları yakistirmanizi bir genç olarak esefle kınıyorum ben hicbir zaman gençlik kolları başkanımızı ne bir kapı açarken nede yalakalik yaparken gördüm yazıklar olsun size ha birde ilk defa bir belediyede örgütün içinden gelen gençler bu kadar çok çalışıyor serkan bey

  • Menderes 01 Ocak 1970 02:00

    Piriştina buca ikilisi bucaya çok şey kazandıracak beklenen Buca geliyor

  • Bucali 01 Ocak 1970 02:00

    Buca örgütü belediyenin üstünde ve dimdik ayaktadır serkan kalmaz bey ilce başkan adayından hic beklenmedik bir aciklama

  • Bucali 01 Ocak 1970 02:00

    Buca örgütü belediyenin üstünde ve dimdik ayaktadır serkan kalmaz bey ilce başkan adayından hic beklenmedik bir aciklama

  • Örgüt 01 Ocak 1970 02:00

    Buca örgütü ayaklar altına alınamaz nasıl bir zihniyettir nasıl bir açıklamadır bu kınıyorum

  • CHP'li 01 Ocak 1970 02:00

    Ne kadar kendini iyi ifade edebilen bi genç arkadaş Yolu açık olsun