POLİTİKA Haber Girişi : 26 Mayıs 2016 01:05

CHP Bucalı gençlerin coşkusu Erdoğan'ı kızdırdı

CHP Bucalı gençlerin coşkusu Erdoğan'ı kızdırdı
Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP'nin Salı günkü Meclis Grup Toplantısı'nda, kendisine hakaret ettikleri suçlamasında bulunarak bir grup CHP'li hakkında suç duyurusunda bulundu. Gözler CHP Bucalı gençlere çevrildi


CHP'nin bu haftaki grup toplantısına Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina ve CHP İlçe Başkanı Çağdaş Kaya önderliğinde kalabalık bir Bucalı grup da katılmıştı. CHP Bucalı gençlerin ağırlıkta olduğu grubun sloganlı coşkusu Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı kızdırdı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP'nin Salı günkü Meclis Grup Toplantısı'nda, kendisine hakaret ettikleri suçlamasında bulunarak bir grup CHP'li hakkında suç duyurusunda bulundu.

Şikayet dilekçesinde "Esas talihsizlik başta Anamuhalefet Partisi lideri olmak üzere, hiçbir parti yetkilisinin bu düzeysiz ve seviyesiz slogana müdahale etmemiş olması ve hatta zımnen onaylamış olmasıdır" ifadeleri yer aldı.

"Şikayet konusu sloganın, TBMM çatısı altında daha önce emsali görülmemiş düzeyde seviyesiz ve argo bir slogan" olduğu vurgulanarak, dilekçede şu ifadelere yer verildi:

"Bununla birlikte esas talihsizlik başta Anamuhalefet Partisi lideri olmak üzere hiçbir parti yetkilisinin bu düzeysiz ve seviyesiz slogana müdahale etmemiş olması ve hatta zımnen onaylamış olmasıdır. Esasında Anamuhalefet Partisi lideri, Sayın Cumhurbaşkanımıza hakareti alışkanlık haline getirmiş olduğundan grup toplantısında partililerin attığı sloganı, bu marazi halin bir devamı olarak değerlendirmek mümkündür."

Dilekçede, "Şüphelilerin attığı sloganın düşünce ve ifade hürriyeti çerçevesinde değerlendirilmesinin mümkün olmadığı, şüphelilerin, şikayet konusu sloganının küfür içeren, onur, şeref ve saygınlığı zedeleyici söz ve beyanlar mahiyeti taşıdığı ve hukuken himaye edilemeyeceği" vurgulandı.

Dilekçede, tespit edilecek şüpheliler hakkında atılı suçtan soruşturma yapılarak, "Cumhurbaşkanına hakaret" suçundan kamu davası açılması talep edildi.

Söz konusu sloganın ""Tayyip'in P?'leri susturamaz bizleri" olduğu iddia ediliyor.


3 KİŞİ TESPİT EDİLDİ

CHP grup toplantısında küfür edenler teker teker tespit edilmeye başlandı. İlk olarak üç kişinin isminin tespit edildiği belirtildi. Kılıçdaroğlu adına Meclis'e giren isimlerin Ali Doğacan Ö., Hüseyin G. ve Haydar G. olduğu öğrenildi. Diğer küfür edenlerin kimliklerinin tespit edilmeye çalışıldığı kaydedildi

CHP'DEN YAZILI AÇIKLAMA: KILIÇDAROĞLU MÜSADE ETMEDİ

CHP Grup Başkanvekilleri Levent Gök, Özgür Özel ve Engin Altay, CHP grup toplantısında edilen küfürlerle ilgili yazılı açıklama yaptı. Atılan sloganların saptırıldığı ve başka bir mecraya çekilmek istendiği ileri sürülen açıklamada, "Atılan sloganın AK Parti'ye oy vermiş kıymetli yurttaşlarımıza yönelik olmadığı; sadece ve sadece Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'na 20 Mayıs 2016 günü katıldığı şehit cenazesinde yapılan çirkin saldırıya yönelik olduğu da aşikardır." ifadelerine yer verildi. Açıklamada, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun grup toplantısında atılan sloganı eliyle durdurduğu ve müsaade etmediği belirtildi.


SİZLERLE ONUR DUYUYORUM

CHP İzmir İl Gençlik Kolları Başkanı Sinan Sarıköse Buca Gençlik örgütüne yönelik mesajında ''Chp'li olduğum,sizlerle yol yürüdüğüm için onur duyuyorum!Bu davalar bizim şeref madalyamızdır!' sözleriyle destek Verdi.


Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Mustafa vardar 01 Ocak 1970 02:00

    Okuma yazması olmayan ilce başkanın boyle örgütü olması normal