POLİTİKA Haber Girişi : 29 Eylül 2016 14:59

CHP Bucalı kadınlardan mor destek!

CHP Bucalı kadınlardan mor destek!
CHP Buca İlçe Kadın Kolları Ayşegül Terzi'ye destek ve kadınlara yönelik baskılara tepki için eylem yaptı.

Kurban Bayramı'nda İstanbul Maslak'ta bir otobüste yolculuk yapan hemşire Ayşegül Terzi'ye şort giydiği için tekme atan Abdullah Çakıroğlu'nun hareketi toplumda infial yarattı.

Adliyedeki ifadesinin ardından serbest bırakılan saldırgan hakkında "Halkı kin ve düşmanlığa teşvik etmek" suçlamasıyla tekrar yakalama kararı çıkarıldı. Yeniden gözaltına alınan zanlı gönderildiği mahkemece tutuklandı.

Çakıroğlu'nun gözaltında olduğu saatlerde bu kez İzmir'in Bornova ilçesinde meydana gelen başka bir korkunç olay ülke gündemine taşındı. 23 yaşındaki Neriman G. kendisini taciz eden 2 cani tarafından darp edildi.

Bunun üzerine CHP Kadın Kolları Türkiye'de eş zamanlı olarak yapılan basın açıklamaları yaptı. İzmir İl Kadın Kolları da tepkilerini ortaya koydu.
Gelişmelerin ardından şimdi de CHP Buca İlçe Kadın Kolları ülkede yaygınlaşan kadın şiddetine yönelik bir eyleme imza attı.

BUCA DA TEPKİSİNİ ORTAYA KOYDU

CHP'li kadınlara Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, CHP Buca İlçe Başkanı Çağdaş Kaya da destek verdi.

İlçe Kadın Kolları Başkanı Zahide Kurun, "Kadınlar olarak kadınların yanındayız. Şiddetin her türlüsüne, ister psikolojik olsun ister fiziksel olsun karşıyız. Tüm şiddet gören kadınların yanındayız. Özgürlüğüme dokunma diyoruz. Şiddete hayır" ifadelerini kullandı.

Eylemdeki kadınlar, 'Mırıldanmıyoruz, Haykırıyoruz', 'Emeğimiz, bedenimiz, kimliğimiz Bizimdir', 'Ayşegül Terzi yalnız değildir' dövizleri taşıdı ve sloganları attı. (Gerçek Gündem)


Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.