POLİTİKA Haber Girişi : 10 Eylül 2019 16:29

CHP’de kongre kulisleri

CHP’de kongre kulisleri

Zafer Kaplansoy

CHP’de kongre kulisleri

CHP’nin Aralık ayında gerçekleşecek ilçe kongreleri öncesi kulisler yoğunlaştı.

CHP’de kulislerin en yoğun olduğu Buca’da şimdiden birçok isim aday olmak için yoklama çekerken herkes listelerin gelmesiyle delege yapısına göre aday çıkacaklarının sinyalini veriyor.

Şu anda İzmir siyaseti üstünde etkili olan bazı yapılar arasında kim kimle ittifak yapacak İl kongresinde mevcut Başkan Deniz Yücel ile devam edecek veya etmeyecek kafalar net değil. Büyükşehir bürokrasi yapılanmasında herkesi memnun eden Büyükşehir Belediye Başkan Tunç Soyer bu kongrede en çok terleyecek isim. Soyer ekiplerin önemli isimlerine görev verirken görev alan isimler koltuktan aldıkları güçle örgüt üzerinde güç kazanmak ve önümüzdeki süreçte söz sahibi olma uğrası içindeler. Ayrıca önümüzdeki il kongresinde geçen kongreyi tek başına dizayn eden Aziz Kocaoğlu bu dönemde sahada şimdiden bazı isimleri prese almış durumda ofisinde şimdiden yol haritası belirleyerek çalışmalarına başladı. Şu ana kadar yapılar arasında netleşmeyen ittifaklar nasıl oluşacak her ilçede beklenmedik sayıda yapılan üyelerin delege seçimlerine nasıl yansıyacağı merak konusu.

Konuşulan, tartışılan CHP İzmir kulislerinde İl Başkanlığı için mevcut Başkan Deniz Yücel dışında Balçova odaklı Sema Pekdaş, Mehmet Ali Çalkaya isimleri.

BUCA’DA SESSİZLİK
CHP Buca İlçe Örgütü’ndeki kongre için de şimdiden kulisler başladı ancak henüz öne çıkan bir isim yok. 31 Mart yerel seçimlerini hayli çalkantılı geçiren ve önemli fire veren Buca’da sessizlik hakim. Konak, Karşıyaka, Bornova, Urla ve Bayraklı en hareketli kongre süreci yaşanacak ilçeler olurken, Çiğli, Çeşme Torbalı, Ödemiş sakin ve tek listeyle kongreye gidecek ilçeler. Güzelbahçe, Seferihisar, Bergama, Menderes, Bergama, Aliağa ve Foça’da belirsizlik hakim.

TAKVİM NE ZAMAN AÇIKLANACAK

CHP Kongre takvimini bu ay içersinde açıklanması bekleniyor. Mahalle delege seçimlerini 25 Ekim’e kadar bitirilmesi düşünülürken Kasım - Aralık İlçe,  Aralık - Ocak 2020 İl kongreleri Şubat’ın üçüncü haftası Kurultayın yapılması planlanıyor.