POLİTİKA Haber Girişi : 18 Temmuz 2019 11:00

CHP'DE KONGRE TAKVİMİ

CHP'DE KONGRE TAKVİMİ

Zafer Kaplansoy

Cumhuriyet Halk Partisi’nde 25, 26,, 27 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirecek Belediye Başkanlığı toplantısından sonra Ağustos ayı için yapılacak Merkez Yönetim Kurulu (MYK), toplantısında kongre takvimini açıklaması bekleniyor. Genel Merkez’e yakın kaynaktan yapılan açıklamada

CHP'nin 36. Olağan Kurultayı'nın 03 -04 Şubat 2018'de yapıldığını anımsatılarak, Parti tüzüğünün amir hükmünün 2 yılda bir olağan kongre ve kurultayın yapılmasını emrettiğini ve bu yıl içerisinde, CHP'nin olağan kongre takviminin işletilmesi ve ardından Parti Meclisi'nin (PM) belirleyeceği bir tarihte 37. Olağan Kurultay'ın yapılmasını değerlendirileceğini söyledi.

 

Öncelikle "MYK'da alınacak kararla, olağan kongre sürecinin başlayacağını Takvimin oldukça geniş bir zaman dilimini kapsadığını kongrelerin sadece ilçe ve il kongreleriyle sınırlı olmayıp, başlangıcından itibaren bir dizi iş ve işleyişi gerektiren bir kongre süreci olduğunu belirten Genel Merkez kaynaklı açıklamada milletvekilleri, Parti Meclisi üyeleri ve il başkanlarınındüşüncelerinin'olağan kongre sürecinin başlatılması' yönünde olduğunu belirtti.

 

İlçe kongrelerini başlatmadan önce bir dizi işlemin gerçekleştirileceğini, bu kapsamda üye listelerinin, seçmen kütüklerindeki adreslere göre güncelleneceğini anlatan yetkili, üye listelerinin örgütlere gönderilmesi ve askı süreci ile il ve ilçelere yapılan itirazın ardından kongreleri gerçekleştireceklerini kaydetti.

Resmi ve dini bayramlar ile yaz dönemini göz önüne alarak planlama yapılması gerektiğini, üyelerin, örgütlerin sağlıklı bir kongre süreci geçirmeleri için zaman aralığını düşünüldüğünde kongre takvimi en kısa zamanda açıklanması bekleniyor dedi.

 

"Kongre süreci, ilçe ve il kongrelerinin Kasım Aralık sonuna kadar bitirilmesi Kurultay’ın Şubat 2020 ilk yarısında yapılması düşünüldüğünü dile getirdi.


"ÖNCELİK KONGRE SÜRECİNİ BAŞLATMAK"

"Tüzük ve program kurultayının olup olmayacağı" konuşulmadığını önceliğin, "Kongreler ve kurultay ama elbette program ve tüzükle ilgili ilerleyen günlerde ne tür bir ihtiyaç söz konusuysa, ne tür düzenlemeler yapılması icap ediyorsa onlarla ilgili düzenlemeler yapılır, kararlar alınır. Şu anda öncelik örgütlerin talebi doğrultusunda kongre sürecini başlatmak" vurgusu yaptı.

 

 36. OLAĞAN KURULTAY ŞUBAT 2018 YAPILMIŞTI 

CHP'nin, 36. Olağan Kurultayı, 03-04 Şubat 2018 tarihlerinde yapılmış, kurultayın ilk gününde genel başkan seçilmiş, ikinci gününde ise PM üyeleri belirlenmişti.