POLİTİKA Haber Girişi : 22 Nisan 2019 17:30

CHP İZMİR SALDIRIYI KINADI

CHP İZMİR SALDIRIYI KINADI

İZMİR TEK VÜCUT 

SALDIRIYI KINADI

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Başkanlığı, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’na Ankara’nın Çubuk ilçesindeki şehit cenazesinde yapılan saldırıyı protesto etmek için kitlesel basın açıklaması düzenledi.

Konak Meydanı’nda gerçekleştirilen açıklamaya; CHP İl Başkanı Deniz Yücel, CHP’li İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, CHP İzmir Milletvekilleri Kani Beko, Murat Bakan, Tacettin Bayır, Özcan Purçu ile Atilla Sertel, İYİ Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar, ilçe belediye başkanları, partililer ve çok sayıda vatandaş katıldı. Meydanı dolduran yüzlerce kişi de ellerindeki Türk bayrakları ve CHP bayrakları ile yapılan saldırıyı protesto etti.

MEYDANLARDAYIZ
Protesto eyleminde konuşan CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, “Yerel seçimlerde ülkemizde destan yazmış, ülkemizin üzerinde oynanan oyunları bozmuş, adalet ve demokrasi yolundan ayrılmadan yürüyen Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’na yapılan alçakça saldırıyı kınamak için korkmadığımızı, sinmediğimizi, vatanımıza ve şehitlerimize her zaman sahip çıktığımızı göstermek için meydanlardayız. Bugün bu meydana gelerek aslında Genel Başkanımıza değil; demokrasimize, cumhuriyetimize, birlik ve beraberliğimize yapılan hain saldırıya en güzel cevabı sizler verdiniz. Dün ülkemizi başkentinde hepimizin şehidinin cenaze töreninde cenazeye katılan tek siyasi parti lideri Kılıçdaroğlu’na hain bir saldırıda bulunuldu. Bu hain saldırı aynı zamanda şehidimiz ve onun ailesine yapılmış büyük saygısızlıktır” dedi. Yapılan saldırının sıradan bir protesto ve sıradan bir provokasyon olmadığını savunan Yücel, “Son derece organize ve örgütlü bir eylemdir. Saldırı, demokrasimize, birlik ve beraberliğimize ve iç huzurumuza yapılmış bir saldırıdır. Azmettiricileri de bellidir. Gazete denilen paçavralar da kimler CHP’yi hedef gösterdiyse, bir takım kanallarda kimler Kılıçdaroğlu’na idam tehditlerinde bulunduysa, Kılıçdaroğlu’nun şehit cenazesine alınmaması için kimler talimat verdiyse, meydanlarda bu ülkenin kurucu partisine kimler ağza alınmayacak hakaret ve tehditlerde bulunduysa bu saldırının alt yapısını hazırlayanlar da onlardır. Topluma kin ve nefret tohumu eken ve bundan rant bekleyen bu zehirli dilin sahipleri, bu saldırıda pay sahibidir”. Bu organize güruh ne mesajı vermiştir? Milli Savunma Bakanı’nın sarf ettiği bu cümle nasıl bir cümledir? Bunların vermek istedikleri mesajın, kimlerin değirmenine su taşıdığı bellidir. Sorumluluk makamındakiler dilline özen göstermek zorundadır.” diye konuştu

ELBET HESABINI SORACAĞIZ
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer de daha önce de CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na benzer saldırılar yapıldığını hatırlatarak, şunları söyledi: “Genel başkanımıza daha önce de saldırılar yapıldı. PKK saldırı, yobazlar saldırdı… Çünkü bu memlekette barış, emek mücadele etmeyi gerektirir ve her seferinde bedel ödetir. Biz bedel ödemekten korkmuyoruz. Biz tohumuz bir gider bin geliriz… Hele İzmir’de biz o bedeli ödemeye sonuna kadar razıyız. Önümüz aydınlık, pırıl pırıl bir gelecek oraya kol kola yürüyeceğiz. Bunları da yanlarına bırakmayacağız elbet hesabını soracağız.” CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, “Şehitlerimiz bizim şehitlerimiz. Polislerimiz bizim polislerimiz. Bu kent, bu ülke bizim ülkemiz. Bayrak bizim bayrağımız… Cumhuriyet bizim. Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün arkasında sonuna kadar mücadele!” dedi.  Milletvekiller  Atilla Sertel de, “Merhaba demokrasinin Türkiye’de en büyük temsilcileri, Atatürkçüler Dün partimizin genel başkanına alçakça bir saldırı gerçekleştirilmiştir ancak bu saldırı Kemal Kılıçdaroğlu’nun şahsına değil cumhuriyetedir; Kani Beko ise, “Saldıran leş kargalarını buradan lanetliyorum. Bu topraklarda adalete, özgürlüğe, barışa sahip çıkmak; genel başkanımıza sahip çıkmak demektir. CHP Özcan Purçu, iktidar mensupları tarafından kendilerinin hedef gösterildiğini belirterek, “Herkes sunu iyi bilsin ki, bu sadece genel başkanımıza yapılan bir saldırı değil. Tüm vatandaşlara yapılan bir saldırıdır. Murat Bakan, Bizim savunmamız gereken birlik, beraberlik ve kardeşlik. Biz şehidimizin arkasından beraber ağlarız, bu öfke diline izin vermeyeceğiz. Sevgi kazanacak. Biz bu dili kullanmayacağız” ifadelerini kullandı.

UMUDU KORUYACAĞIZ
İYİ Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar, “Bu alçakça saldırıyı lanetliyoruz. Her insanin bir muradı vardır. Her siyasetçinin de hedefi vardır. Bin yıldır yaşadığımız topraklarda siz saraylarda oturarak muradınıza erdiniz biz de umudu koruyacağız” açıklamasında bulundu.