POLİTİKA Haber Girişi : 21 Mayıs 2016 14:12

CHP lideri Kılıçdaroğlu'na saldırmayan kaldı mı?

CHP lideri Kılıçdaroğlu'na saldırmayan kaldı mı?
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'yumruk, ayakkkabı ve yumurta' çeşitliliğiyle zenginleşen saldırı trafiği bitmiyor, bitecek gibi de görünmüyor

BÜNYAMİN DOBRUCALI /

Kemal Kılıçdaroğlu 2014 Yerel seçimleri öncesi Gaziantep'te partisinin düzenlediği mitingde konuşmasını yaparken bir saldırgan sahneye ayakkabılarını fırlattı. 21 Mart'ta gerçekleştirilen saldırıda atılan ayakkabın biri Kılıçdaroğlu'na isabet ederken biri yakınına düştü Kılçdaroğlu'nun korumaları hemen duruma müdahale etti. Şüpheli şahıs platform önünde duran polisler tarafından gözaltına alınırken sahnedeki ayakkabıları koruma ekipleri aldı.

 

MECLİS'TE YUMRUKLU SALDIRI

Takvim yaprakları 8 Nisan 2014'ü gösteriyordu. Türkiye o gün CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na Meclis'te yumruklu saldırıya uğradı haberiyle sarsıldı. Daha sonra 2,5 yıl hapis cezasına çarptırılacak olan Orhan Övet isimli saldırganın iki yumruğu Kılıçdaroğlu'nun yüzüne geldi. Yakalanan saldırgan Övet polisin anlatımına göre, tam bir suç makinesiydi. Tehdit, şantaj, yaralama, mekana zorla girme gibi nedenlerden dolayı hakkında 26 sabıka kaydı çıktı. İlk ifadesinde "Kılıçdaroğlu'na gıcık oluyorum, onu vatan haini olarak görüyorum" dediği geçti kayıtlara.

 

YİNE AYAKKABI, YİNE AYAKKABI!

Kılıçdaroğlu'na saldırı zincirinin bir sonraki halkasında yer yine Ankara'ydı. Mövenpick Otel'de emeklilerle bir araya geldiği toplantıda CHP lideri Kılıçdaroğlu'na, "Temiz siyaset istiyoruz" diyen bir kişi ayakkabı fırlattı. Kılıçdaroğlu, isminin Yunus Emrah Sermet olduğu öğrenilen saldırganı etkisiz hale getiren korumalarını "Sert müdahale etmeyin" şeklinde uyardı.

 

ŞEHİT CENAZESİNDE YUMURTA

Kılıçdaroğlu'na yönelik saldırıların kaldığı yerden devam ettiğini gösteren son halka şehit cenazesinde uğradığı yumurtalı saldırı oldu.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Ankara'da katıldığı şehit cenazesinde bazı vatandaşlar tarafından protesto edildi. Cenaze aracının geçişi sırasında bir vatandaşın, "Kemal Kılıçdaroğlu ne işin var senin burada" diye bağırması üzerine cenazeye katılan diğer vatandaşlar da Kılıçdaroğlu'nu yuhlayıp, "Kahrolsun PKK" sloganları attı. Olay üzerine güvenlik güçleri güvenlik çemberi oluşturdu. Bir vatandaş ise yanındaki yumurtayı Kılıçdaroğlu'na doğru fırlattı. Yumurta Kılıçdaroğlu'nun korumasının omzuna isabet etti. Kılıçdaroğlu bu saldırıların kendilerini yıldıramayacağını vurgulayarak saldırının arkasında kimlerin olduğunu bildiklerini işaretledi. CHP'li kurmaylar saldırının arkasındaki isim olarak Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'i işaret eden açıklamalar yaptı.

AYNI GÜN BU KEZ ANTALYA

Yumurtalı saldırı haberlerinin üzerinden sadece saatler geçmişken bir salsırı haberi daha geldi. Partisinin toplantısı işçin Antalya'ya giden Kılıçdaroğlu bu kez sadece sözlü bir tepkiyle karşılaştı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Antalya'yada partilileri selamladığı sırada Ragıp Çeçen isimli bir vatandaş, yanına gelerek "Ben heykeltıraşım ve benim hayatımı mahvettiniz" diye tepki gösterdi. Bu sırada Kılıçdaroğlu'nun da "Ne oldu ya?" diye yanıt verdiği kişi, korumalar tarafından uzaklaştırıldı.

Kılıçdaroğlu'nun kendisini bekleyen araca binmesinin ardından bazı partililer, korumalar tarafından bölgeden uzaklaştırılmaya çalışılan kişiye "Şov yapma" diyerek tepki gösterdi. Protestocuya yumruk atan partilileri polis ekipleri engellemeye çalıştı.

Polis aracına bindirilen kişi, ifadesine başvurulmak üzere emniyete götürüldü.

"HAYATIMI MAHVETTİN"

İsminin Ragıp Çeçen olduğunu belirten kişi, polis aracına bindirilirken yaptığı açıklamada, "Bu CHP ve Kılıçdaroğlu hayatımı mahvetti. Ben heykeltıraşım. İzmir'de heykel yaptım. Karabağlar Belediye Başkanı'na 1,5 milyon lira rüşvet verdim. Bunu Kemal Kılıçdaroğlu'na da ihbar ettim." dedi.

Çeçen, partililerin tepkisini sürdürmesi üzerine polis aracına bindirildi

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.