POLİTİKA Haber Girişi : 08 Eylül 2016 13:26

CHP MYK'da değişim var mı? Yok mu?

CHP MYK'da değişim var mı? Yok mu?
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun MYK'da 7-8 kişilik kapsamlı değişikliğe gidecek haberi kulisleri hareketlendirdi.

BÜNYAMİN DOBRUCALI /

Başkent siyaset kulislerini hareketlendiren CHP MYK'sında radikal değişim söylemleri kafaları karıştırdı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun çalışma temposundan memnun olmadığı 7-8 isimle yollarını ayıracağı iddiaları kulisleri hareketlendirmiş olsa da Genel Merkez'de fazla ciddiye alınmadı. Kılıçdaroğlu'na yakın kaynaklar, havuz medyası tarafından ortaya atılan iddiaların fazla ciddiye alınmaması yönünde uyarıda bulunuyor.

Kamil Okyay Sındır'un Genel Sekreter koltuğuna oturduğu partide MYK şu isimlerden oluşuyor.

Tekin Bingöl

Haluk Koç

Bülent Tezcan

Zeynep Altıok

Yasemin Öney Cankurtaran

Seyit Torun

Veli Ağbaba

Selin Sayek Böke

Öztürk Yılmaz

Çetin Osman Budak

Lale Karabıyık

Erdal Aksünger

DEĞİŞİM BEKLEMEYİN

CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun MYK üyelerinin ortaya koyduğu performansı dikkatle takip edildiğini vurgulayan Genel Merkez yetkilileri, 'AK Parti'nin yerel  seçimleri 2017'e çekme gibi ciddi bir hazırlığı var. Bu tarihin kesinleşmesi halinde Sayın Kılıçdaroğlu MYK için farklı bir değerlendirmede bulunabilir. Ancak bugün için MYK'da bırakın 7-8 değişikliği tek bir ismin bile değişmesi yönünde bir çalışma yok' hatırlatmasında bulunuyor. Havuz medyasına yakın Takvim Gazetesi birkaç gün önce yaptığı kulis haberde '' FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimi ve sonrasında yaşanan gelişmeler, CHP'de muhaliflerin kurultay hesaplarını ertelemesine yol açarken, CHP kulisleri bu kez de MYK değişikliği iddiasıyla hareketlendi. Kulislerde Kılıçdaroğlu'nun Ocak ayında yapılan olağan kurultayla göreve getirdiği MYK'ya ilişkin 'verimsiz' değerlendirmesi yaptığı ve önümüzdeki günlerde kapsamlı bir MYK değişikliğine gidebileceği konuşuluyor. Ağırlıklı olarak partideki yenilikçi sol isimlerden oluşan MYK'da CHP liderinin 7-8 ismi değiştirebileceği ve bu kez parti tabanında tepki çeken isimlere yer vermeyeceği dile getiriliyor...'' iddiasına yer vermişti.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.