EĞITİM Haber Girişi : 17 Ağustos 2016 18:45

CHP o öğrencilerin sesi olmayı sürdürüyor

CHP o öğrencilerin sesi olmayı sürdürüyor
CHP'li vekiller kapatılan üniversitelerle ilgili çağrılarını yineledi "Devlete devredilsin, eğitim öğretim devam etsin"

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Atila Sertel, kapatılan üniversitelerle ilgili TBMM'de basın toplantısı düzenledi. CHP İzmir Milletvekili Sertel'e, CHP Eskişehir Milletvekili Gaye Usluer, Bursa Milletvekili Ceyhun İrgil ve Burdur Milletvekili Mehmet Göker de eşlik etti. CHP'li vekiller, parti olarak 65 bin öğrencinin mağduriyeti giderilinceye kadar mücadeleye devam edeceklerini vurguladı.

Toplantıda konuşan CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, kapatılan 15 üniversiteden 14'ünün AKP iktidarında bakanların ve milletvekillerinin katılımıyla açıldığını belirterek, "Kapatılan üniversitelerin 65 bin öğrencisinin, o okullardaki akademisyenlerin ve idari kadroda çalışanların yaşadığı mağduriyet partimizi ve biz vekilleri derinden üzmektedir. Bizim önerimiz çok açık ve net. Mütevelli heyetleri değişsin, rektörleri ve gerekirse akademik kadrolar değişsin, kendileri atasın ve bu okullar devlete devredilsin.  Bunun dışındaki çözüm önerileri çocukların mağduriyetini gidermeyecektir" dedi.

"MÜCADELE EDECEĞİZ"

Öğrencilerin, resmi olarak faaliyet gösteren bu okulları tercih etmekten başka hiçbir suçu olmadığını ifade eden Atila Sertel, FETÖ terör örgütüyle ilişkilendirilen mütevelli heyetlerinin veya okul sahiplerinin gerekli cezayı almasını ancak suçsuz insanlara mağduriyet yaşatılmamasını istedi. Sertel, bu durum öğrencilerin lehine çözülünceye dek mücadele edeceklerini de sözlerine ekledi.

Daha sonra söz alan CHP Eskişehir Milletvekili Prof. Dr. Gaye Usluer de, YÖK Başkanı ile sürekli temas halinde olduklarını ve toplantılar yaptıklarını belirterek, "Bizim birinci önerimiz bu okulların devlete devredilmesidir. Bunun için yasa teklifi de verdik. İktidarın da desteğiyle bu teklifimiz yasalaşmalı ve öğrencilerin mağduriyeti giderilmelidir" dedi.

HEDEF 12'DEN VURMAK!

YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç'la bugün bir araya geldiklerini ve Saraç'ın kendilerine "Bizim hedefimiz tam 12'den vurmak değil. Hedefimiz bu sorunu en az zayiatla çözmektir" dediğini ifade eden Usluer, CHP olarak tam da 12'den vurmak istediklerini ve bunun yolunun da üniversitelerin devlete devredilmesinden geçtiğini söyledi.

Verilen mücadele ve öğrencilerin destekleriyle önceki haftaya göre daha olumlu gelişmeler olduğunu ifade eden CHP Bursa Milletvekili Ceyhun İrgil de, "500 bin kişiyi ilgilendiren bir sorun. Allah bizi affetsin dediler ama bu çocukları affetmediler, mağdur ettiler" diye konuştu.

Son olarak söz alan CHP Burdur Milletvekili Mehmet Göker de üniversitelerin kapatılması için çıkarılan KHK'nin adil olmadığını ve hak mahrumiyetleri doğurduğunu söyledi. Göker, "Eğer bu okulların mütevelli heyetleri veya sahipleri suçluysa o halde onları okul açmaya teşvik eden, mütevelli heyetlerini oluşturan iktidar da suça teşvik ettiği için suçludur" dedi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.