POLİTİKA Haber Girişi : 16 Mayıs 2016 12:58

CHP örgütü tam kadro Kılıçdaroğlu'nun arkasında

CHP örgütü tam kadro Kılıçdaroğlu'nun arkasında
CHP İl Başkanları toplantıısndan Genel Başkan Kılıçdaroğlu'na tam destek kararı çıktı
Başkanlık sistemi tartışmalarına karşı tavrını 'Başkanlık kan dökmeden olmaz' sözleriyle ortya koyan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na örgütten tam detek geldi. Van'da gerçekleştirilen il başkanları toplantısnda hakkında soruşturma açılan Kılıçdaroğlu'nun iradesinin arkasındayız mesajı verildi.
İşte o açıklama.
Parlamenter demokrasimiz, bir diktatörlük rejimi hedefinin tehdidi altındadır. Ülke ekonomimiz, Cumhuriyet tarihimizin en kırılgan dönemlerini yaşamaktadır; eğitim sistemimiz çöküşün eşiğinde, dış politikamız iktidarın yanlış tercihleri nedeniyle çıkmazdadır. Toplumsal barışımız, AKP'nin tüm toplum kesimlerine yönelik ayrıştıran ve ötekileştiren söylemi nedeniyle hızla bozulmaktadır. 

Halkımız, Türkiye'nin bu temel problemlerine kalıcı çözüm beklerken, tarihte daha önce benzeri görülmemiş bir darbeyle 64. Cumhuriyet Hükümeti'nin Başbakanı Sayın Ahmet Davutoğlu'nun görevden ayrılması sağlanmıştır. "4 Mayıs Saray Darbesi" olarak adlandırılan bu süreç, Cumhurbaşkanlığı makamında oturan şahsın talebi doğrultusunda ve "Milli İrade" hiçe sayılarak gerçekleştirilmiştir. Kendisine oy veren seçmenin hakkını ve demokrasinin temel ilkelerini koruması gereken, Sayın Davutoğlu darbeye direnmemiş, teslim olmuştur.

Darbenin amacı hükümete el koyarak, "Laik, Demokratik, Sosyal Hukuk Devleti" ilkelerini yok edecek, kuvvetler ayrılığını ortadan kaldıracak bir diktatörlük rejimine geçişin alt yapısını hazırlamaktır. Ancak bilinmelidir ki bu hazırlığı yapanlar, Cumhuriyet Halk Partisi'nin ve ülkemizde demokrasi için bedel ödemeye hazır milyonların iradesi karşısında hüsrana uğrayacaktır. Yaklaşık 150 yıllık parlamenter geleneğimiz, 93 yıllık Milli Egemenlik anlayışına dayalı Cumhuriyetimiz ve 70 yıldır süre gelen çok partili demokratik hayatımızın kazandırdığı tarihsel birikimimiz asla bir diktatörlük rejimine kurban edilmeyecektir.

Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu tarafından 72. TOBB Genel Kurulunda dile getirilen görüşler, bu iradenin ifadesidir. Biz CHP İl Başkanları olarak bu iradenin tereddütsüz arkasındayız. Bir Cumhuriyet savcısının, darbenin başaktöründen aldığı talimatla, Sayın Genel Başkanımız hakkında başlattığı soruşturmayı da bizlere yönelik beyhude bir sindirme girişimi olarak görüyoruz. 

Tarihi boyunca darbecilerin önünde diz çökmeyen, darbecilere teslim olmayan CHP, demokrasi için bedel ödemekten çekinmemiş siyasi bir halk hareketidir. Bu bağlamda, CHP dün olduğu gibi bugün de darbecilere ve halkın iradesini gasp etmeye çalışanlara karşı mücadele etmeye kararlıdır. Örgütümüzün ve demokrasiye inanmış tüm yurttaşlarımızın birlikteliğiyle sürdürülecek mücadelemiz, Cumhuriyet, Demokrasi, Özgürlük ile taçlanıncaya kadar devam edecektir. Bu değerlere inanan tüm yurttaşlarımıza çağrımızdır.

Öte yandan ülkemizde ve Ortadoğu'da AKP tarafından sürdürülen çatışma ve ayrımcılık politikalarına karşı olduğumuzu; terör örgütleri arasında sıkışmış, yaşamları parçalanmış halkımızın yanında olduğumuzu ifade ediyoruz. Toplumsal barışın sağlanması noktasında parlamentomuzu çözümün tek adresi olarak gören CHP'nin il başkanları olarak terör saldırılarında şehit düşmüş tüm güvenlik güçlerimizi ve vatandaşlarımızı rahmetle anıyor, ülkemizin acıya ve gözyaşına mahkum olmadığını, toplumsal barışı sağlamak için üzerimize düşen tarihsel sorumluluğu yerine getirme kararlılığımızı, Van'dan Edirne'ye kadar ilan ediyoruz.

Kamuoyuna Saygılarımızla duyurulur

CUMHURİYET HALK PARTİSİ İL BAŞKANLARI
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • HÜLYA SARIÇERÇİ AFLAZ 01 Ocak 1970 02:00

    KESİNLİKLE GENEL BAŞKANIMA TAM DESTEK VERİYORUM

  • Ahmet Dağlı 01 Ocak 1970 02:00

    Devam edin % 25 yetiyorsa