GÜNDEM Haber Girişi : 17 Nisan 2017 11:44

CHP PM üyesi bile bunu yaparsa!

CHP PM üyesi bile bunu yaparsa!
Sosyal medyada 'intihal' ne yazık ki yaygın bir sorun. Ancak bunu yapanın CHP PM üyesi ve hukukçu sıfatını taşıyan biri olması soruna farklı bir boyut kazandırıyor

CHP Parti Meclisi üyesi Gülizar Biçer Karaca sert kayaya çarptı. Cumhuriyet tarihçiliğinin en önemli isimlerinden biri olan Prof.Hakkı Uyar'ın sosyal medyadaki paylaşımını Gülizar Biçer Karaca kaynak göstermeden kendi yazısı gibi paylaşmayı tercih etti. Durumu fark eden Prof.Hakkı Uyar tepkisini sosyal medya üzerinden hem kopyalanan yazı hem de bu sözlerle paylaştı.

''Kaynak göstermeden paylaşıma intihal deniyor. Her kim olursanız olun. İster oy çalın ister bilgi, ne farkı var?''

Prof. Hakkı Uyar daha sonra ''Kendisi eski milletvekili ve eski PM üyesi.. Benim yazdığımı beğenmeye bile tenezzül etmeyip kopyalayıp yapıştırmış. Gece fark ettim ve kendisine "Yaptığınız ayıp değil mi?" diye mesaj attım. Bunu gördü. Cevap vermedi. Ama (Alıntıdır) diye ekleme yapmış. Kimden alıntı? Bunu yapan bir hukukçu..' mesajını paylaştı. Gelen tepkilerin ardından CHP PM üyesi Gülizar Biçer Karaca kopyala yapıştır yöntemiyle alıp kulandığı paylaşımı sayfasından sildi. Prof.Hakkı Uyar Biçer'in özür dileme zahmetine bile girmemesine sitem etti.

 

Prof.Hakkı Uyar'ın siteminin ardından Gülizar Karaca Biçer'in Uyar'ı arayarak özür dilediği öğrenildi.

GÜLİZAR KARACA BİÇER KİMDİR?

Denizli'de doğdu. Babasının adı Mehmet, annesinin adı Akkız'dır. Avukat; 1989 yılında Selçuk Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun oldu. Serbest avukatlık yaptı. 1991 yılında SHP'de başlayan siyaset hayatını, 1993 yılından itibaren CHP'de sürdürdü. 1999 yılına kadar, CHP Gençlik Kolları'nda yönetim ve başkanlık görevlerinde bulundu. 1999-2004 yılları arasında CHP Kınıklı Belediye Meclis üyeliği görevini yürüttü. Aynı dönemde, 2000-2002 yılları arasında Denizli Barosu Genel Sekreterliği yapan BİÇER KARACA; sığınma evleri, aile içi şiddetin önlenmesi, medeni kanun ve kadın hakları konularında çalışmalar gerçekleştirdi, Kadın Sığınma Evi Projesi'nde yer aldı. Denizli Kadın Platformu kurusucu,26 STK,ODA ve Siyasi partiden oluşan DENİZLİ DEMOKRASİ PLATFORMU KURUCUSUDUR. 2005- 2015 yılları arasında, Atatürkçü Düşünce Derneği Denizli Şubesi Başkanlığınıyaptı. TBMM 25. Yasama Döneminde Denizli Milletvekili ve TBMM Başkanlık Divanı Katip Üyesi olarak görev yaptı. 35. CHP Olağan Kurultayı'nda, CHP Parti Meclisi Üyeliğine seçildi. Orta düzeyde Almanca bilen Gülizar BİÇER KARACA, evli ve bir çocuk annesidir.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.