POLİTİKA Haber Girişi : 10 Mayıs 2016 15:20

CHP tabanı ön seçim için sesini yükseltmeye hazırlanıyor

CHP tabanı ön seçim için sesini yükseltmeye hazırlanıyor
CHP içinde demokrasi arayışını somut olarak dile getirmek isteyen bir grup partili, 'demokrasi ve önseçim' sloganıyla ilk kitlesel eylemini gerçekleştirmek üzere

Siyasi partilerde Başkent Ankara'yla yerel örgütler arasında gözle görülmeyen ancak aşılması da bir o kadar güç olan 'surda' ilk delikler açılmak üzere. Bu konuda her zaman en aktif parti olarak diğerlerin. Gölgede bırakan CHP tabanı, 'demokrasi ve önseçim' arzusuyla aktif olarak sahaya iniyor. İzmir'den yakılan bir 'çoban ateşi' görme potansiyeli olan etkinlik zincirinin ilk halkası Perşembe akşamı Anadolu Caddesi'nde Yenice Düğün Salonu'nda gerçekleştirilecek olan panel olacak.

 

NEVZAT KAVALAR VE TAHA OKAN

Saat 20.30'da başlayacak olan ve yaklaşık iki bin kişinin katılımının beklendiği panelin konuşmacılar, 29 Mart ön seçimine aktif olarak katılan iki isim, CHP Bornova İlçe Başkanı Nevzat Kavalar ve Dr.Taha Okan. Yerel seçimlerde başkan adayı ve meclis üyesi adayların tümünün ve genel seçimde 1'er adayın dışında yine üyelerin katılımıyla gerçekleştirilecek ön seçimde belirlenmesini isteyen partililer Ankara'ya İzmir'den güçlü bir ses göndermeyi hedefliyor. İzmir'den yükselen demokrai çığlığının parti tabanında ses bulması halinde once İzmir'in diğer ilçelerinde ardından başta Ege olmak üzere Türkiye'nin dört bir yanına ulaşması bekleniyor.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.