POLİTİKA Haber Girişi : 16 Haziran 2016 12:49

CHP'den mazlum ve mağdurlara mesaj

CHP'den mazlum ve mağdurlara mesaj
CHP Genel Başkan Yardımcısı Zeynep Altıok Orlando'da yaşanan katliamın ardından LGBTİ+ Onur Yürüyüşü'ne yönelik tehditlerle ilgili bir açıklama yayınladı.
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Zeynep Altıok, ABD'nin Florida eyaletine bağlı Orlando kentinde gerçekleşen terör saldırısı ve bu yıl 14.'sü gerçekleşecek LGBTİ+ Onur Yürüyüşü'ne yönelik tehditlerle ilgili bir açıklama yayınladı.
İşte Altıok'un açıklaması.

Her kesimden mazlumun ve mağdurun yanında yer alacağız 

Terör örgütü IŞİD bu kez ABD'nin Florida eyaletine bağlı Orlando kentinde LGBTİ bireyleri hedef aldı. 50 insanın vahşice katledildiği, 53 insanın yaralı kurtulduğu bu kanlı katliam LGBTİ bireylerin eşitlik, adalet ve yaşam hakkı mücadelesine daha sıkı sarılmalarını sağlayacaktır. Orlando katliamı insanlığa karşı işlenmiş katliamların simgelerinden biri olarak hiçbir zaman unutulmayacak. Dünyanın her yerinde eşitlik, özgürlük ve onurlu bir yaşam arzusuyla mücadele eden herkesin acısını paylaşıyoruz. Katliam çağrısına sessiz kalınamaz Ne yazık ki, daha 3 gün önce yaşanan vahşeti lanetlemek yerine ülkemizde benzer bir katliamın çağrısı basın toplantısı ile kamuoyuna duyurulabiliyor. LGBTİ bireylerin 14 yıldır gerçekleştirdiği LGBTİ+ Onur Yürüyüşü tüm yetkililerin gözleri önünde farklılıklara en ufak tahammülü olmayan bir grup zorba tarafından tehdit ediliyor. Bu açıkça nefret suçudur. Türkiye'nin "kindar ve dindar nesil" ülküsüyle sistemli şekilde içine sürüklenmiş olduğu karanlık iklimden, kurumsallaşmış nefret ve şiddetten beslenen bu zihniyetin LGBTİ+ Onur Yürüyüşü'ne dair katliam çağrısına karşı İstanbul Valiliği ve Emniyet Müdürlüğü ivedilikle harekete geçmeli, Onur Yürüyüşü'nün güvenli bir şekilde gerçekleşmesini sağlamalıdır. Mazlumun ve mağdurun yanında yer alacağız Ülkemizde barış içinde bir arada yaşama iradesinin, eşit, özgür ve adil bir geleceğin savunucusu olduğumuzu bir kez daha hatırlatır, toplumun tüm kesimlerinden mazlum ve mağdur yurttaşlarımızın yanında yer almaya devam edeceğimizi kamuoyuna saygıyla duyururuz.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.