POLİTİKA Haber Girişi : 13 Mart 2017 13:43

CHP'den vandallara mesaj: 'Korkmuyoruz'

CHP'den vandallara mesaj: 'Korkmuyoruz'
16 Nisan referandumu öncesi CHP'nin 'Hayır' pankartlarına yönelik çirkin saldırıya CHP'den tepki gecikmedi

CHP'nin Buca'daki 'Hayır' pankartlarına yönelik çirkin saldırıya tepkiler artıyor. Yüzleri maskeli bir grubun gerçekleştirdiği saldırıda CHP'nin ilçenin çeşitli yerlerine astığı pankartlar yüzleri maskeli kişiler tarafından parçalanmış ve olayın görüntüleri sosyal medya üzerinden paylaşılmıştı.

CHP Buca İlçe Başkanı Çağdaş Kaya'nın geçtiğimiz Cuma akşamı gerçekleşen saldırıda 'Hayır' ofisine bırakılan, 'Dalından kopan yaprağın akıbetini rüzgar tayin eder, devamı gelecek' yazısının ve 'Ecdadı Osmanlı Diriliş Harekatı' imzasının bulunduğu notu polis merkezine götürerek savcılığa suç duyurusunda bulunduğu öğrenildi.


KUTUPLAŞMAYA İZİN VERMEYECEĞİZ

İl binasında düzenlenen açıklamaya İzmir İl Başkanı Asuman Ali Güven, İzmir Milletvekilleri Tacettin Bayır, Zekeriya Temizel, Musa Çam, Buca İlçe Başkanı Çağdaş Kaya ve Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina katılırken, yönetim kurulu üyeleri, ilçe başkanları ile partililer destek verdi.

Başkan Güven yaptığı açıklamada, "Ülkemiz son derece önemli, belki de telafi fırsatının olmayacağı bir referanduma gidiyor. Bu önemli oylamaya giderken cumhuriyet, kardeşlik, barışın devamı için 16 Nisan'da hayırdan yana tercihini kullanacak olan bizler, karşı oy kullanacakları farklı görmüyoruz. Hepimiz bu milletin parçasıyız. En başından beri gerginliğe, bölünmeye, kutuplaşmaya izin vermeyeceğimizi, bu yolda tahriklere kapılmayacağımızı söylemiştik. Bugün de en başta söylediğimiz noktadayız. Sonuç ne çıkarsa çıksın bu ülkede yine bir arada yaşayacağız. Bu memleket üzerinde hiçbirimizin bir diğerinden fazla söz hakkı yoktur. Hepimiz eşit ve kardeşiz. Yapılan tahriklere rağmen el birliğiyle yarattığımız demokratik ortamın bozulmasına izin vermeyeceğiz" dedi.

VANDALLAR BİLSİN Kİ?

"Elbette tek adam iktidarına, demokrasi ve hukukun yozlaşmasına, parlamenter sistemin yok sayılmasına izin vermemek için hayır diyeceğiz" diyerek sözlerine devam eden Güven, "İnanıyoruz ki bu yolda halkımız da yanımızda olacak ve bu anayasa paketine geçit vermeyecektir. 34 gün var?  Karşı görüşün propagandasını yapanlara da saygıyla yaklaşıyoruz. Herkesten bu saygıyı göstermesini, İzmir'de tehdit ve şiddetin karıştırılmaması gerektiğini belirtiyoruz. Tüm siyasi partilerin bu duyarlılığı göstermesini bekliyoruz.  Buca'daki hayır ofisine tehdit ve şiddet içeren notlar bırakarak bizleri inandığımız bu yoldan döndüreceğini sanan vandallar bilsin ki hayırdan yana tercih koyacak İzmirliler ve örgütümüz bu yoldaki tehdit ve baskıya boyun eğmeyecektir. Aksine bu türden saldırılar bizlerin ne kadar doğru yolda olduğunu ve referandumda 'hayır'ın kazanacağını anlayanların nasıl korktuklarının göstergesidir. Buradan çağrımızdır; Buca'da yaşanan olay son olsun. Kim tercihini nereden kullanırsa kullansın demokrasi şöleni için herkes üstüne düşeni yapsın. Diliyoruz ki ülkeyi yönetenler her seçim öncesi yoktan var etmeye çalıştıkları düşmanlık ve ayrımcılık yaratma çabasında olmazlar, bu yaratılan düşmanlık üzerinden de bir mağdur edebiyatı yaşanmaz.  Ayrıca Almanya ve Hollanda ile yaşanan kriz umarız çok kısa zamanda biter. Ülkemizin ekonomik ve siyasal anlamda zarar görmesini istemiyoruz. 16 Nisan öncesi en büyük inancımız, cumhuriyetine, geleceğine, birliğine karşı sahip çıkmak için hayır diyecek olan halkımızdır" açıklamasını yaptı.

KAYA: KORKMUYORUZ

Buca İlçe Başkanı Çağdaş Kaya, "Saldırı Cuma gecesi yapılmıştır. Materyallere verdikleri zararları instagram hesaplarına yüklemişlerdir. Yüzleri maskeli bir şekilde yapmışlardır ve not bırakmışlardır. Cumhuriyet başsavcılığına başvurduk. Daha kışkırtıcı bir sürece girmemek için bu açıklamayı yaptık. AKP Buca İlçe Başkanlığı FETÖ operasyonları sonrasında Yıldız Koleji'nin 5 katlı binasını parselleyerek seçim ofisi yapmıştır.  Saldırıda bir görüntüde bir kişi yüzü maskeli olarak görünüyor.  Propaganda araçlarımızın hepsi parçalanmış. Ofise herhangi bir saldırı yok ama 'devamı gelecek' diye bir not bırakmışlar. Tamamen devletin bütün imkanlarını kullanarak geçirilen bir süreç yaşıyoruz. Buca'daki örgütümüze göz dağı vermeye çalışıyorlar ama biz korkmuyoruz. Biz sağduyulu ve barış havasında bir seçim geçirmek istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.