EĞITİM Haber Girişi : 13 Aralık 2016 16:29

CHP'li Bakan'dan o öğretmene sert tepki

CHP'li Bakan'dan o öğretmene sert tepki
Ortaokul öğrencilerinin eline idam ipi vererek fotoğraf çektiren o öğretmeni Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz'a soran CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, "Bu adamın öğretmenlik yapmasına izin vermek cinayettir" dedi.

Milli Eğitim Bakanlığına bağlı bir ortaokulda görev yapan öğretmen, öğrencilerinin eline idam ipi vererek okul sınıfında fotoğraf çektirip, çektirdiği fotoğrafı da sosyal medya hesabında paylaştı.

Sosyal medyada hızla yayılan ve kamuoyunda büyük tepkiye yol açan söz konusu fotoğrafı çeken öğretmenin basına yansıyan haberlerde İstanbul Başakşehir'deki TOKİ Osmangazi İlköğretim Okulu'nda görev yaptığı ifade edildi.

CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz'a yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi.

Bakan, verdiği önergede "Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı, devletin okulunda görev yaptığı bilinen, fotoğraftaki öğretmenin kim olduğu, hangi okulda görev yaptığı belirlenmiş midir? Çocukların eline idam ipi vererek fotoğraf çektiren, bunu da sosyal medya hesabında paylaşan, 'eğitimci' olduğu iddia edilen bu şahıs hakkında soruşturma başlatılmış mıdır? Başlatılmadıysa Bakanlık bu şahıs hakkında ne gibi bir cezai işlem uygulayacaktır?" diye sordu.

BU ADAMIN ÖĞRETMENLİK YAPMASINA İZİN VERMEK CİNAYETTİR!

Bakanlığı acil göreve davet eden Bakan, "Binlerce öğretmen EĞİTİM-SEN'li diye, sadece barış eylemine katıldı diye ya da hain darbe girişimi sonrası Boğaz Köprüsü'nde kim tarafından, nasıl öldürüldüğü bilinmeyen askerlerin fotoğrafını paylaştı diye açığa alındı, ihraç edildi. Bir öğretmen, nasıl olur da küçücük çocukların eline idam ipi verip fotoğraf çektirip bir de sosyal medya hesabında paylaşabilir? Bu nasıl bir akıl tutulmasıdır? Bakanlık acilen üzerine düşeni yapmalıdır! Bu adamın öğretmenlik yapmasına izin vermek cinayettir" dedi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.