POLİTİKA Haber Girişi : 02 Haziran 2016 15:20

CHP'li Tuncay Özkan milyonlara tercüman oldu

CHP'li Tuncay Özkan milyonlara tercüman oldu
Alman Parlamentosu'nda Türkler' soykırım yapmakla suçlayan kararın alınmasına Meclisin ortak tepki vermemesi CHP'li Tuncay Özkan'ı kızdırdı
Almanya Parlamentosu'nda 1915 olaylarıyla ilgili alınan karar Meclis'te ana gündem maddesi oldu. Meclisin bu karara karşı ortak tepki vermesiğini vurgulayan CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan'ın konuşması ise çarpıcı detaylarla doluydu.

CHP İzmir Miletvekili Tuncay Özkan'ın konuşmasından satır başları şöyle.

 

ORTAK SES ÇIKARTMAMAK BÜYÜK AYIP

Büyük üzüntü yaşıyorum. Meclisin ortak bir tepki vermesini çok isterdim. Ortak ses çıkartmamak bizim büyük ayıbımız. O dönemdeki acıları yaşamış bir ailenin çocuğuyum. Erzincan Eğinliyim.ağır bir yenilgi ruh hali içindeyiz. Meclis tarihimizin, atalarımızın kemiklerini sızlatıyoruz. O günlerde 1,5 milyon insane tehcir edildi, 310 bini yollarda kaldı. Türk çeteleri, Kürt çeteleri, hastalık ve benzeri sebeplerle. Her insanın canı çok önemlidir. Ama tehcirin soykırım olduğunu söylemek çok büyük bir acıdır.

 

KARANLIKTA ISLIK ÇALARAK AYDINLIK GELMEZ

Bu ulusun geleceğine böyle bir tanımı nasıl Kabul ettireceksiniz? Bu kararın büyük bedelleri olacaktır. Görmezden gelmek olmaz. Karanlıkta ıslık çalarak aydınlık gelmez. Geleceğimizi hep birlikte kucaklamak zorundayız. 


Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.