POLİTİKA Haber Girişi : 17 Mayıs 2016 14:07

CHP'nin 80 öncesi gençlerinden değişim çağrısı

CHP'nin 80 öncesi gençlerinden değişim çağrısı
Adana'da bir araya gelen 80 öncesi CHP Gençlik Kolları üyeleri ortak bir açıklamayla CHP'nin iyi yönetilemediğini ve değişimin şart olduğunu savundu

'80 öncesi CHP Gençlik Kolları' temsilcilerinin bir bölümü Adana'da bir araya geldi. CHP'nin geleceğinin Masaya yatırıldığı toplantıda alınan kararlar bir basın açıklamasıyla duyuruldu. CHP yönetiminde değişim arzusunun dile getirildiği basın açıklamasında şunlar söylendi

 

CHP KİŞİ VE ZÜMREYE TESLİM EDİLEMEZ

'' CHP halkın partisidir, CHP Türk halkının umududur; CHP; milyonlarca insanın kanıyla, canıyla, alın teri ile, emeği  ile bugünlere gelmiştir; Bir zümrenin partisi değildir. CHP  hiç bir kişiye veya zümreye teslim edilemez.

 Günümüzde ise CHP; ideolojik ve politik bir savrulma halindedir. düşünce ve dil birliği yoktur;  CHP iyi yönetilememektedir. CHP, iyi temsil edilememektedir. bir siyasi parti, aynı düşünce ve idealleri paylaşan sınıf ve tabakalardan oluşur. CHP, bu kuruluş ilkelerine dönmelidir; CHP, sol toplumsal güçlerin partisidir; CHP, emperyalizme karşı verilen mücadelenin içinden çıkılarak kurulmuş bir partidir. Temeli anti-emperyalizm 'dir. Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşları, en büyük değişim, dönüşüm ve aydınlanma hareketini, kurtuluş savaşı ile başlatmış; Türkiye Cumhuriyetini ve CHP'yi kurarak gerçekleştirmiştir. Kurtuluş savaşı ve başlatılan devrimler, mazlum ülkelere önderlik etmiştir..

 

ETKİN MUHALEFET ŞART

CHP tarihine ve varlığına yakışır biçimde etkin muhalefet yapmalıdır; CHP; parlamento içindeki muhalefetinin yanında, parlamento dışında da, Türkiye Cumhuriyeti'nin niteliğini değiştirmeye çalışan, demokratik parlamenter rejimi, milli hakimiyeti ortadan kaldırmaya çalışan, gerici-despotik RTE-AKP iktidarına karşı en etkin muhalefeti yapmalıdır.

Ancak var olan  yönetim ve anlayışıyla CHP 'nin başarılı olamayacağı görülmüştür. Bu yönetim ve yönetim anlayışının, CHP 'nin Avrupa ve Dünya örgütlenmesinde de başarılı olamayacağı görülmüştür.  Bu nedenle CHP yönetimi; temsil edilen, düşünce ve anlayışı ile bir bütün olarak değişmelidir.

 

YURTDIŞI ÖRGÜTLENME SİL BAŞTAN

'80 Öncesi CHP Gençlik Kolları' temsilcileri; ''Avrupa Türkiye Sosyal Demokrat Hareketi'' ile aynı inançları paylaşmaktadır. CHP, yurtdışı örgütlenmesini de, tutarlı ve inançlı kadrolarla yeniden düzenlemelidir.

'80 öncesi CHP gençlik kollarını temsilen; örgüte ve tabana dayalı, katılımcı bir partinin olabilmesi, böyle bir yapının kurulması koşullarının aranabilmesi için bir ''tüzük komisyonu'' kurulmasına karar vermiştir. ''Tüzük kurultayı'' yanında, CHP 35.kurultay bildirisine, bilinçli olarak sokulan CHP ilkeleriyle bağdaşmadığı bilinen konular için CHP Program Kurultayı'nda da ortak tavır alınmasına karar verilmiştir.

Bizler, İl'lerdeki dayanışmamızın arttırılarak sürdürülmesinin yanında; aynı görüşleri paylaşabileceğimiz kişi ve grupları dayanışmaya çağırıyoruz. CHP'nin önünün açılabilmesi için, genel başkan dahil, fedakarlık yapacak, herkesi tarih takdir edecektir...

Gün, Mustafa Kemal Atatürk'ün başlattığı altı ok devrimine sahip çıkma için birliği sağlama günüdür.

Bizler, aynı inanç, kararlılık ve heyecanla, Türkiye'de Avrupa'da ve Dünyanın her köşesinde görev yapmaya devam edeceğiz...'

 

SEYHAN ÖRGÜTÜ EV SAHİPLİĞİ YAPTI

80 öncesi Gençlik Kolları üyelerinin bir araya geldiği toplantı öncesi CHP Seyhan örgütünün düzenlediği panelde ''Sosyal Demokrasi Ve Türkiye'nin Geleceği'' (CHP İst. Mv. Prof. Dr. Sencer Ayata), ''Sosyal Demokrasi Ve Emek''(CHP Niğde Mv. Ömer Fethi Gürer) İle ''Sosyal Demokrasi Ve Gençlik'' (CHP Gençlik Kolları Eski Genel Sekreteri Hamdi Fidan)'ın sunuşları izlendi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Adsoyad 01 Ocak 1970 02:00

    NASIL YAPMALI ONU HİÇ BİR ZAMAN SÖYLEMİYORSUN HEP YUVARLAK LAFLAR NELER SÖYLENMELİ ????????? ,,