ÇEVRE & SAĞLIK Haber Girişi : 07 Şubat 2021 12:00

“Ci Group doğayı koruyor”

“Ci Group doğayı koruyor”

“Ci Group doğayı koruyor”
İzmir'in ve Ege'nin en büyük inşaat firması olma yolunda emin adımlarla ilerleyen Ci Group, Yeni Bornova Kent Merkezi Bölgesi’nde yeni projesini hızla sürdürüyor. Ci Group çok yakında hayata geçireceği Bornova Allways 1000 evler projesi için inşaat alanında bulunan ağaçların kesilmemesi, başka bir alana taşınması için uğraş veriyor. Projenin bugünkü kısmına kadar 90’a yakın ağacı farklı yere naklederek ağaçların kesilmesi önlendi.

Ci Group Yönetim Kurulu Başkanı Cihan Aktaş, “Yeni Bornova projemizin inşaat sahasındaki ağaçları, özel araçlarla taşıdık. Ağaçların kökleriyle birlikte nakletmek, doğaya verdiğimiz önemi gösteriyor” dedi. Ci Group, Bornova’da başlayacağı proje nedeniyle bölgede bulunan palmiye, hurma, nar, ceviz, narenciye, erik ve zeytin ağaçlarının da aralarında olduğu 90 ağacı, taşımaya başladı. Doğa için kollarını sıvamaktan geri durmayacaklarını belirten Aktaş, “Yeni projemizin inşaat sahasında bulunan yarım asırlık ağaçları kesmeye içim el vermedi. Bizim in doğa demek yaşam demektir” dedi.

“Yeni Bornova’ya yeni yaşam alanı”

Aktaş, inşaat sahası içinde taşınamayacak tüm ağaçların korunması için çaba gösterdiklerini de dile getirerek, “Hepsi en az 70-90 yıllık güzel ağaçlar. Burayı aldığımız andan itibaren hiçbir şekilde ağaçları kesmeyi düşünmedik. Ne yapabileceğimizi araştırdık ve bu işi yapan firmayı bulduk. Bu uygulamayla ağaç kesilmesinin önüne geçiyoruz. Doğamızı hep birlikte koruyalım” dedi.

Cİ Group, yeni projesinde; konut, ofis, alışveriş ve yeme içme alanlarının yanı sıra bir de doğaya yer veriyor. Temel olarak konut, ofis, cadde mağazaları ve doğa şeklinde 4 farklı fonksiyonun bir arada olacağı proje ile 1 milyar lira değerinde bir yatırım ortaya çıkacak. Bölgeye yeni bir soluk getirecek ve bu alanda bir cazibe merkezi haline gelecek projede, “Yeni Bornova’ya Yeni Yaşam Alanı” sloganıyla doğayla iç içe olmak isteyenlerin adresi olacak.

“Yabancı yatırımcıların ilgisini çekiyor”

İzmir’in değerine değer katmak istediklerini belirten Ci Group Yönetim Kurulu Başkanı Cihan Aktaş, “Biz ülkemizin en büyük inşaat grubu olma hedefindeyiz. Bu amaca her yıl, daha çok yaklaşan Ci Group yeni projeleri, artık sadece İzmirlilerin değil, tüm Türkiye'nin ve yabancı yatırımcıların ilgisini çekiyor. 2 ay içinde lansman satışları başlayacak ancak eski müşterilerimize bu aşamada projenin yüzde 25’ini sattık.Projemiz, İzmir Körfezi’nin tam ortasındaki bir noktada. Şehrin tüm ilçelerine eşit uzaklıkta. Çevre yoluna yakınlığı, değerli bir özellik” dedi.

“Yeni cazibe merkezi”

Proje ile ilgili bilgiler veren Aktaş,  “Modern gündelik hayatımızda, hepimiz zamanı iyi kullanmakla ilgili, temel bir kaygı taşıyoruz. Yoğun iş programımıza, trafikte yitirilen saatler, bitmeyen toplantılar, uzak mesafeler ekleniyor. Bu nedenle bazen gündelik hayatta tıkanıyoruz. Zamanı doğru yönetmek hepimizin hedefi. Çünkü zamanı doğru yönettiğimizde; hem ailemiz ve çevremiz hem iş hayatımız için; çok iyilik, çok başarı, çok güzellik üretebiliyoruz. İzmirliler adına değer verdiğimiz her şeyi bir arada bulabileceğimiz, bir proje gerçekleştirmek istedik. İşte böylece, İzmir’e yeni soluk kazandıracak, yeni cazibe merkezi olacak, ‘Bornova 1000 evler projesi’ ortaya çıktı.” ifadelerini kullandı.