KÜLTÜR-SANAT Düzenleme Tarihi : 28 Ekim 2020 15:10 Haber Girişi : 28 Ekim 2020 15:11

Çiğli'de Okuma Günleri Başlıyor

Çiğli'de Okuma Günleri Başlıyor

Çiğli'de Okuma Günleri Başlıyor

Çiğli Belediyesi tarafından, toplumda okuma alışkanlığının kazandırılması amacıyla yazar ve okurların bir araya gelerek edebiyat üzerine sohbetler yapabileceği Aristonikos Okuma Topluluğu oluşturuldu.

Çiğli Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından yürütülecek etkinlikte, vatandaşlar her ay bir araya gelerek bir kitap okuması yapacak. Daha sonra okudukları kitabın yazarının da katılımıyla düzenlenecek toplantılarda kitap, edebiyat ve yaşam üzerine sohbetler gerçekleştirilecek.

Başkan Gümrükçü: "Okudukça gelişeceğiz"

Okumanın kişisel ve toplumsal gelişimin ilk basamağı olduğunu ifade eden Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, "Çiğlimizde okuma alışkanlığının artırılması amacıyla farklı projeler üzerinde çalışıyoruz. Bu doğrultuda Aristonikos Okuma Topluluğu projemizi hayata geçiriyoruz. Her yaştan hemşehrimiz bir araya gelerek birlikte kitap okuması yapacak. Birbirinden değerli yazarlarımızın da katılım göstereceği toplantılarda, tartışma ve fikir alışverişinde bulunma imkanı elde edecek. Ne kadar fazla vatandaşımızı bu projemize dahil edebilirsek o kadar mutlu olacağız. Biliyoruz ki; ilerlemenin ve gelişmenin temel şartı okumak ve okuduğunu paylaşmaktır" dedi.

Aristonikos kimdir?

M.Ö 130’lu yıllarda yaşayan Aristonikos, üvey amcası III. Attalos’un vefatından sonra Pergamon Krallığı’nın Romalılara bırakılmasını kabul etmeyerek, kölelerin ve serflerin özgür ve eşit bir şekilde yaşayacağı Güneş Şehri idealiyle günümüzde İzmir Tuzlası olarak bilinen o dönemki Leukai şehrinde bir isyan başlatmıştır. Ege kıyılarındaki kentlerde yaşayanların katılımıyla büyüyen isyan kısa sürede birçok kente yayıldı. İsyan, Roma İmparatorluğu’nun uzun uğraşları sonucunda bastırılsa da bilinen ilk köle isyanı olarak tarihteki yerini almıştır.