YEREL YÖNETİMLER Haber Girişi : 14 Aralık 2016 11:14

Cittaslow Kuzey Kıbrıs Ulusal Ağı Kuruldu

Cittaslow Kuzey Kıbrıs Ulusal Ağı Kuruldu
Diplomasinin yapamadığını Cittaslow birliği yaptı. 3 Cittaslow üyeyle ulusal birliğini kuran KKTC, Cittaslow Birliği'ne Kıbrıs bayrağını ekledi.

Kıbrıs'ın üyelik başvurularını kabul eden ve birliğin kurulmasında büyük emek veren Cittaslow Türkiye Başkenti Seferihisar'ın Belediye Başkanı Tunç Soyer; "Kıbrıs'taki 3 şehrimizle ulusal birliği kurduk. Artık Kıbrıs dünyanın dört bir yanında üyeleri olan Cittaslow Birliği'nde tanınıyor ve bayrağı dalgalanıyor, gururluyuz" dedi.

 

Cittaslow Birliği Genel Başkanı Stefano Pisani, Genel Sekreteri Pier Giorgio Olivetti Cittaslow Başkan Yardımcısı ve Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, 09-11 Aralık 2016 tarihleri arasında Kıbrıs'ta buluştu.  Kıbrıs'tan, Yeni Boğaziçi, Lefke ve Mehmetçik'le beraber üye kent sayısının 3'e çıkmasıyla Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde "Ulusal Ağ Kuruluş Toplantısı" gerçekleştirildi.

 

Yeniboğaziçi, Lefke ve Mehmetçik belediyeleri ev sahipliğinde gerçekleşen toplantıya Uluslararası Genel Başkanı Stefano Pisani, Genel Sekreteri Pier Giorgio Olivetti, Seferihisar Belediye Başkanı - Cittaslow Genel Başkan Yardımcısı Tunç Soyer, Cittaslow Türkiye Teknik Koordinatörü Bülent Köstem, Gökçeada Belediye Başkanı Ünal Çetin, Şavşat Belediye Başkanı Ahmet Sinan Öztürk ve temsilcileri katıldı.

 

Ulusal Birlik Toplantısı'nda Yeniboğaziçi Belediye Başkanı Katip Demir "Cittaslow Kıbrıs Koordinatörü" olurken Cittaslow Lefke temsilcisi Hasan Karlıtaş "Cittaslow Kıbrıs Teknik Koordinatörü" seçildi. Pisani, Olivetti ve Soyer'in imzalarıyla ulusal ağın kuruluşu tamamlandı.

 

Konuyla ilgili açıklamalar yapan Cittaslow Genel Başkan Yardımcısı, Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer uzun uğraşlar sonucunda Kıbrıs'ın ulusal birliğinin kurulduğunu ve uluslararası diplomaside tanınmayan Kıbrıs'ın, Cittaslow Birliği'ndeki 30 ülke tarafından tanındığını söyledi. Başkan Soyer; "30 Ülkeden 230 kentin üye olduğu Cittaslow Birliği tüzüğüne göre, bir ülkede üye sayısı 3 'e çıktığında, birlik o ülkede bir Ulusal Ağ kurulmasını onaylıyor. Cittaslow, çok önemli bir birlik ve üyelerin dünya çapında tanınmasını sağlıyor. Bizler, Türkiye'de başvuruları alma yetkimiz nedeniyle, Kıbrıs'ın başvurularını da öncülük ve takip ettik. Cittaslow genel merkezinde Kıbrıs'ın önemini vurguladık ve üyelik işlemleri için uğraşlar verdik. Tabi bu kolay bir süreç olmadı, İtalya Dışişleri'nin bile tepkisiyle karşılaştık. Sonunda üç üyeyle yavruvatanı birliğe sokmayı başardık ve ulusal birliğini kurduk. Artık Kıbrıs, Cittaslow Birliği'nde 30 ülke tarafından tanınır hale geldi. Çok mutluyuz. Kıbrıs'taki Cittaslow'larla birlikte hem Türkiye'yi hem Kıbrıs'ı dünyada layıkıyla temsil edeceğiz" dedi. 

 

Üç gün süren ulusal birlik toplantısında Lefke, Mehmetçik ve Yeniboğaziçi gezileri düzenledi ve Terra Madre (Toprak Ana) kutlamaları yapıldı. 

 

Cittaslow Genel Başkanı Stefano Pisani, Kıbrıs'ı ve üye kentleri çok beğendiğini belirterek, barış ve dostluk mesajları verdi. 

 

KKTC bayrağı bundan böyle uluslararası alanda dalgalanacak. 2019 Cittaslow Genel Kurulu, dünyanın dört bir yanından gelecek katılımcılarla Kıbrıs'ta gerçekleşecek.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.