YEREL YÖNETİMLER Haber Girişi : 15 Ocak 2018 14:24

Çocukları geleceğe hazırlayan birim

Çocukları geleceğe hazırlayan birim
Bornova Belediyesi, Bornovalı çocukların akademik başarılarını yükseltmek ve onlarla ilgili her türlü sorunun danışılabileceği Pedagojik danışmanlık hizmeti başlattı.

Çocukları geleceğe hazırlayan birim

Bornova Belediyesi, Bornovalı çocukların akademik başarılarını yükseltmek ve onlarla ilgili  her türlü sorunun danışılabileceği Pedagojik danışmanlık hizmeti başlattı. Bornova Belediyesi’nin Hobi ve Beceri Edindirme Kurs Merkezi içinde kurulan ve Kasım 2017’de hizmet vermeye başlayan birimden şu an için 276 çocuk ve aileleri yararlanıyor.
Bornova Belediyesi çocuklara yönelik yaptığı çalışmalara bir yenisini daha ekledi. Bornovalı çocuklar için akademik başarıyı yükseltmek ve her türlü sorunun danışılabildiği Pedagoji Birimi oluşturdu. Haftanın beş günü Bornovalılara ücretsiz olarak hizmet veren merkezde çocuklara okul, aile ve arkadaşlarıyla ilgili yaşadıkları sorunlarda danışma ve yönlendirme hizmeti veriliyor. Ayrıca merkezde miniklerin akademik başarılarını arttırmaya yönelik çalımalar yapılıyor. Bu çalışmalar kapsamında çocuklara öğrenme ile ilgili çeşitli testler yapılarak gözlemleniyor. Sıkılmadan çalışabaleceği öğrenme stili belirleniyor. Ailelerle yapılan işbirliği sayesinde de çocukların özellikle akademik başarı oranlarının yükselmesi sağlanıyor.
Uzman pedagog ve bir mentörün görev yaptığı birimde şu an 276 çocuğa hizmet veriliyor. Belirli periyotlarda görüşülen çocukların ilerlemeleri de takip ediliyor. Pedagoji Birimi’n den yararlanan Bornovalılar özellikle çocuklarının akademik olarak ilerleme gösterdiğini belirterek mutlu olduklarını dile getiriyorlar. Randevu sistemi ile çalışan birimden yararlanmak iseyen Bornovalılar 999 29 29 nolu telefondan dahili 5804’ü araya bir. Ayrıca konu ile ilgili bilgi almak için Peterson Köşkü yanında bulunan Bornova Belediyesi Hobi ve Beceri Edindirme Kursları Merkezi’ne de başvurabilir.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.