EKONOMİ Haber Girişi : 24 Ocak 2018 13:43

Çok Uluslu Tarım İş Forumu

Çok Uluslu Tarım İş Forumu
Orion Fuarcılık ev sahipliğinde düzenlenen Türkiye’nin en büyük Avrupa’nın en büyük dört tarım fuarından biri olan Agroexpo Uluslararası Tarım ve Hayvancılık Fuarı, 01-04 Şubat 2018 tarihinde kapılarını açmaya hazırlanıyor.

AGROEXPO İÇİN GERİ SAYIM BAŞLADI!

 Orion Fuarcılık ev sahipliğinde düzenlenen Türkiye’nin en büyük Avrupa’nın en büyük dört tarım fuarından biri olan Agroexpo Uluslararası Tarım ve Hayvancılık Fuarı, 01-04 Şubat 2018 tarihinde kapılarını açmaya hazırlanıyor. Bu yıl 13. kez gerçekleştirilecek olan Agroexpo’dan son haberleri vermek üzere,   Orion Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Tan, Orion Fuarcılık Genel Müdürü Burak Tan ve Orion Fuarcılık Yönetim Kurulu Üyesi Irmak Tan 23 Ocak 2018 tarihinde Mövenpick Otel’ de İzmir basını ile bir araya geldi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’ndan Çok Uluslu Tarım İş Forumu

13. Agroexpo Uluslararası Tarım ve Hayvancılık Fuarı’nın ana temasının Tarım 4.0 olduğunu belirten Orion Fuarcılık Yönetim Kurulu Fatih Tan, fuarın ana teması kapsamında fuarın ilk günü olan 1 Şubat 2018 tarihinde T.C. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından “Tarım 4.0 ve Tarımsal Ticaretin Geleceği” başlıklı bir panel düzenleneceğini bildirdi. Bupanelin tüm sektörü bir araya getiren bir panel olacağını müjdeleyen Tan, panelin ardından T.C. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Sayın Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba’nın Agroexpo ve Çok Uluslu Tarım İş Forumu’nun açılışını gerçekleştireceğini söyledi. Çok Uluslu Tarım İş Forumu’nun hem Agroexpo hem de tarım ve hayvancılık sektörü için çok önemli olduğunu vurgulayan Fatih Tan, Çok Uluslu Tarım İş Forumu’nun ilk kez bir fuarda gerçekleşmesinin Agroexpo’nun büyük bir başarısı olduğunu dile getirdi.

500 Milyon Dolarlık İş Hacmi

Her yıl ilklere imza atan Agroexpo’nun bu yıl da bir ilke imza atacağını söyleyen Orion Fuarcılık Yönetim Kurulu Üyesi Irmak Tan, “ Türkiye tarihinde ilk kez T.C. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’mız tarafından Çok Uluslu Tarım İş Forumu gerçekleştirilecek ve bu forum Agroexpo’da düzenlenecektir. Bu da Agroexpo’nun başarısının büyük bir kanıtı olduğunu düşünüyorum. Tarım Bakanlığı’mıza huzurunuzda desteklerinden dolayı tekrar teşekkür etmek isterim” sözleri ile konuşmasına başladı. T.C. Gıda, Tarım ve Hayvancılık  Bakanlığı tarafından 40’ı aşkın yabancı Tarım  Bakanı’nın davet edildiğini belirten Irmak Tan, son teyitlere istinaden 20’ye yakın yabancı bakanın geleceğini belirtti. Irmak Tan, Çok Uluslu Tarım İş Forumu’nun ve 13. Agroexpo Fuarı’nın açılışlarını Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Sayın Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba teşrifleri ile konuk ülke bakanlıklarının gerçekleştireceğinin altını çizdi. Irmak Tan, “Forum kapsamında dört gün boyunca 15:00 ile 17:30 saatleri arasında 2000’e yakın yerli ve yabancı iş insanının ikili görüşmeler gerçekleştirilecek, bu da Türk tarımında gelmiş geçmiş en büyük ikili görüşme organizasyonu olacaktır” dedi. Sözlerine “Ekonomi Bakanlığı’nın koordinatörlüğünde Ege İhracatçılar Birliği tarafından alım heyeti organizasyonu gerçekleştirilecektir” sözleri ile devam eden Irmak Tan, bu organizasyon kapsamında 2 Şubat 2018 tarihinde tüm gün ikili görüşmeler düzenleneceğinin bilgisini verdi. Irmak Tan tarafından Agroexpo’ya 60’ın üstünde ülkeden ziyaret edilmesi ve fuar süresince 500 milyon dolarlık iş hacmi yaratması beklendiği vurgulandı. 

8 Ülkenin Tarım Bakanı ve Alım Heyetleri Agroexpo’ya Geliyor!

T.C. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından davet edilmiş olup katılımları netleşen ülke bakanlarının açıklandığı toplantıda Bosna Hersek, İrlanda, Kosova, Sırbistan, Ürdün ve Katar Tarım Bakanları’nın yanı sıra Somali’den 3 bakan, Sudan’dan da 2 bakanın katılacağı bildirildi. Bakanlıkların alım heyetleri ile fuara katılacağı belirtilirkenSudan Tarım Bakanlığı ve Katar Çevre ve Şehircilik Tarım Bakanlığı’nınonur konuğu ülkeleri olarak standlı katılım ile13. Agroexpo Tarım ve Hayvancılık Fuarı’nda yer alacağı konuşma ayrıntılarına eklendi.

110 bin metrekarede 4 gün Boyunca Etkinlikler, Forumlar ve Yarışmalar

Orion Fuarcılık Genel Müdürü Burak Tan, 1-4 Şubat 2018 tarihlerinde Agroexpo’da düzenlenecek olan tüm etkinlikler, forumlar ve yarışmalar hakkında basın mensuplarına ayrıntılı bilgi verdi. Burak Tan, “Sektörün belirleyicilerinin ve akademisyenlerin rol alacağı paneller ve dikkat çekici etkinlikler katılımcı ve ziyaretçilerle buluşacak. Fuarımızın ana teması kapsamında gerçekleşecek olan Tarım 4.0 Forumları, İzmir Ticaret Borsası ev sahipliği ile Agroexpo Süt ve Et Forumu,  2018 Model Traktör Lansmanı, Ağır Abiler Yarışıyor Boğa Yarışması, Genç Çiftçiler Yarışıyor Bilgi Yarışması, Tarım Makinaları İnovasyon Sunumları, Koyun Keçi Güzellik Yarışması, Yoğurt Yeme Yarışması, Boğa Irk Tanıtımları gibi birçok ilgi çekici yarışma ve etkinlikle dolu programıyla Agroexpo,  1 – 4 Şubat tarihlerinde sektöre damga vuracak” dedi. Burak Tan, sözlerini 300 bini aşkın yerli ve yabancı ziyaretçi organizasyonu ile Türkiye rekoru kırmayı hedeflediklerini söyleyerek noktaladı.

 

 

 

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.