GÜNDEM Haber Girişi : 23 Mart 2018 17:36

Daha ne yapsınlar

Daha ne yapsınlar
Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nın, 4 ilde tespit ettiği kota dışında kalan 15 ayının avlanması için açtığı ihalede 5 ayı için 50 bin TL ödendi.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nın, 4 ilde tespit ettiği kota dışında kalan 15 ayının avlanması için açtığı ihalede 5 ayı için 50 bin TL ödendi. 2015’te verilen izinin ardından Ekim ayındaki av öncesinde, İzmirli avukat Senih Özay ile gazeteci Fevzi Hepşenkal ve işadamı Mehmet Soyer yürütmenin durdurulması, ihalenin iptali için Türkiye’deki ilk davayı açtı. Sonucu merakla beklenen mahkemeden çıkan karar hayvanseverlerin beklediği gibi olmadı. Kastamonu’da sadece 21 ayı kaldığını hatırlatan Avukat Senih Özay, yargının bu ayılardan 5’inin vurulması zaten doğal popülasyon, alınan paranın köy tüzel kişiliğine verileceği, ayıların bal kovanlarına zarar verebileceği gibi gerekçelerle avlanmalarında bir sakınca olmadığı yönünde karar verdiğini duyurdu.
Özay, ‘ben, biz tatmin olmadık. Hukuken ‘doyulmaz buna’ dedik. Haber değeri olduğunu düşünüyoruz. Siz gazeteciler, kamuoyu ne düşünüyorsunuz’ diye sordu.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.