YEREL YÖNETİMLER Düzenleme Tarihi : 29 Haziran 2020 14:15 Haber Girişi : 29 Haziran 2020 14:17

Dallarda Kiraz, Bayındır’da Bereket

Dallarda Kiraz, Bayındır’da Bereket

Dallarda Kiraz, Bayındır’da Bereket

Çiçeğin Kenti olarak tanınan Bayındır, iklimsel özellikleri ve verimli toprakları ile  sebze ve meyve üretiminde de söz sahibi bir ilçedir. İlçenin ova kesiminde bulunan mahalleleri yoğun olarak sebze üretimi yaparken dağlık kısımdaki mahallelerde de çilekten cevize, incirden kestaneye, üzümden armuta, kiraza kadar pek çok meyve üretilmektedir.

Bayındır Kirazı Katma Değer Üretiyor

Özellikle kiraz, zeytinle beraber Bayındır dağ köylerinin ana gelir kaynağıdır. Çınardibi, Dernekli, Osmanlar, Balcılar, Çamlıbel, Söğütören, Alankıyı, Kızılcaağaç, Hisarlık, Kızıloba, Sarıyurt, Alanköy, Lütuflar  Kızılkeçili, Dereköy Mahallelerimizde yoğun olarak üretim yapılmakla birlikte çok yoğun olmasa da ova köylerimizde de kirazlıklarımız bulunmaktadır. Bayındır genelinde 9.000 dekar alanda kiraz üretimi yapılır.  Burlette, Napeleon, Bing, Lambert, Starks Gold gibi farklı kiraz türlerinin üretimi yapılmakla birlikte ihracat ürününü ve ana çeşit Ziraat-900 (Salihli)’dir. 

 Resmi verilere göre Bayındır'da 2019 yılında, ortalama kiraz verimi dekara 1.300 kg olarak gerçekleşmiştir Bütün bu veriler ışığında 2019 yılı içerisinde Bayındır yaklaşık 12.000 ton ürün rekoltesi elde edilmiştir. 

 Bayındır'da 2020 yılı kiraz üretimi devam etmektedir.