POLİTİKA Haber Girişi : 13 Ekim 2017 15:10

DEĞİŞİM SÜRECEK

DEĞİŞİM SÜRECEK
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın istifa ettirilmesi, ardından da son Merkez Karar ve Yönetim Kurulu'nda (MKYK) 5 ilin belediye başkanının istifasının isteneceği iddialarının ardından süreç devam ediyor.

DEĞİŞİM SÜRECEK

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın istifa ettirilmesi, ardından da son Merkez Karar ve Yönetim Kurulu'nda (MKYK) 5 ilin belediye başkanının istifasının isteneceği iddialarının ardından süreç devam ediyor. Parti yönetimi, il ve ilçe belediye başkanlarıyla ilgili yapılacak operasyonu yıl sonuna kadar tamamlama ve bu konuyu gündemden çıkarma kararı aldı.

İNCELEMELER DEVAM EDİYOR?

Parti içinde, "Belediye başkanlarının başarısız olduğu, yolsuzluk ve usulsüzlük yaptığı için görevden alındığı" gibi tartışmaların partiye zarar vereceği, çalışmaların bir an önce tamamlanarak konunun kapatılması gerektiği dile getiriliyor.

İlçe belediye başkanlarıyla ilgili incelemeler devam ediyor. İzmir'de ilçe belediye başkanlarından bazılarının da istifasının isteneceği belirtiliyor. İzmir'de bu sayının 3 civarında olduğu, sürecin bu yılın sonuna kadar tamamlanacağı konuşuluyor. İzmir'de Belediye Başkanları beklenen performansı göstermediği kentle bütünleşemediği istenen başarıyı gösterememeleri nedeniyle referandum da ilçelerinde alınan sonuçlardan memnun olmayan Genel Merkez İzmir'de değişime gidilmesi gerektiğini gündeme aldı..

ANKETLER YAPTIRILIYOR?

AK Parti'de belediye başkanlarıyla ilgili yapılan çalışmaların uzun vadede sıkıntı oluşturacağına ilişkin değerlendirmeler de yapılıyor. Seçilmiş belediye başkanlarının genel merkez talimatıyla görevden alınmasının sorun oluşturduğu, bu belediye başkanlarına ilişkin ortaya konulan sıkıntıların ne olduğunun paylaşılmadığı ifade ediliyor. Parti yönetimi, belediye başkanlarına yönelik operasyonun, AK Parti tabanı ve potansiyel seçmen üzerindeki etkisinin ne olduğunu ölçmek için anket yaptırıyor. Bu çalışmanın olumlu veya olumsuz etkisinin olup olmadığına bakılacak.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.