POLİTİKA Haber Girişi : 12 Ağustos 2016 16:03

Delican; "Bu son değil, tarihi bir başlangıçtır"

Delican;
Delican; İzmirli'lere demokrasiye olan inançları ve verdikleri mücadele için teşekkür ederken; İzmir'in tarihinde olduğu gibi bugünde; bir miadın en güçlü unsuru olduğunu belirtti.

15 Temmuz darbe girişimiyle birlikte meydanlarda tutulan demokrasi nöbeti, 27. gününde sona ererken AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican, binlerce İzmirli'ye seslendi; "Bu meydanlarda yakaladığımız birlik beraberlik ruhu yaşayacak. Bu son değil, tarihi ve tertemiz bir başlangıç olacaktır". Delican; İzmirli'lere demokrasiye olan inançları ve verdikleri mücadele için teşekkür ederken; İzmir'in tarihinde olduğu gibi bugünde; bir miadın en güçlü unsuru olduğunu belirtti.

Meydanların ruhu yaşayacak

"Konak Meydanı'ndaki demokrasi nöbetleri boyunca alandan ayrılmayan ve İzmir halkıyla omuz omuza olan AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican; nöbetin son gününde meydanı dolduran büyük kalabalığın coşkusu eşliğinde önemli mesajlar verdi. Daha sonra yaşanan süreci de değerlendirerek basına açıklama yapan Başkan Delican; 7 Ağustos'ta Yenikapı ve 80 ilde gerçekleştirilen eş zamanlı mitingin; her kesimden vatandaşın işgal karşısında ve demokrasi etrafında kenetlendiği ve hep bir ağızdan "Hepimiz Türkiyeyiz" dediği önemli bir başlangıcı işaret ettiğine dikkat çekti.


Başkan Delican ayrıca şunları söyledi; " İnanıyorum ki; bu irini akıtıp, yarayı kurutana kadar, milletimiz teyakkuzda olacak. Sağduyusunu ve cumhurbaşkanımıza, Başbakanımıza olan inancını yitirmeden; vatanın bölünmez bütünlüğü, devletin bekası ve demokrasi mücadelesini bırakmayacak. Meydanların ruhu yaşayacak. Hem de; sen ben demeden, kamplaşmadan. Türk milleti bunu yapabileceğini gösterdi. Bu olumlu tablo; Büyük Türkiye hedeflerinin gerçekleşmesi için de çok önemli

Bir şerden hayır doğdu

15 Temmuz'da kalkışılan darbe girişimi ve yaşananlara ilişkin değerlendirmeler yapan AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican; bu ihanet çemberinin kırılması ve ortadan kaldırılması için içerde ve dışarda tüm adımların atıldığını söyledi. " Ordudan yargıya, eğitimden sağlığa kadar devletin tüm kurumlarına çöreklenen kirli plancılar, vatan hainleri emeline ulaşamamıştır. Mazlumun ayağa kalkması, zalime diz çöktürmüştür." diyen Delican; konuşmalarında ve basına yaptığı açıklamalarda şu ifadelere yer verdi: "Mazlumun ayağa kalkması, zalime diz çöktürür. 15 Temmuz ülkemizin ve milletimizin kaderinde böyle bir tarihtir. Zalim, zulmünün hesabını verecektir. 7 Ağustos'ta Yenikapı'daki ve diğer illerde verilen fotoğraf; ileri demokrasinin ve büyük Türkiye'nin fotoğrafıdır. İleri demokrasi Yenikapı'dır, Konak'tır..! Bir şerden hayır doğmuş; hangi görüşten olursa olsun her kesim; vatan ve demokrasi ekseninde bir araya gelmiştir. 'İleri demokrasi" dediğimizde, bunu oraya buraya çekiştirenler; ne olduğunu anlamıştır artık. Demokrasi, katkı ve katılımla anlamlıdır. Bu tablonun ne pahasına olursa olsun korunması için biz de üzerimize düşen ne varsa yapacağız. 15 Temmuz bir miattır. Esarete boyun eğmeyen bir milletin, birlik ve beraberlik ruhunun tesisi açısından da miat olmuştur, gelecek huzurlu ve güvenli günlerin tesisi açısından da."

Terör vurgusu

FETÖ Terör Örgütü'nün izlerinin bir bir sökülüp atılacağını ve bundan kimsenin şüphe duymaması gerektiğini belirten AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican; "Ama terör nereden gelirse gelsin terördür. Bizim terörle mücadelemiz adı her ne

olursa olsun, nereden gelirse gelsin sürecektir. 24 saatte 9 şehit verdik; Şırnak İdil, Uludere ve Cizre'de PKK saldırılarında 9 şehit verdik. Devletine kasteden, yediği ekmeğe, içtiği suya kasteden ve kanlı ellerini masumiyetin üzerinden çekmeyen terörü yaratan da destekleyen de kim olursa olsun hesabını verecek" diye konuştu.

İzmir tarihe not düştü

İzmir'in kurtuluş ve kuruluş kenti olarak süreç içinde yine farkını ortaya koyduğunu vurgulayan Ak Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican; " Parçası olmaktan, bir ferdi olmaktan onur duyduğum bu kahraman şehir, 15 Temmuz işgal girişiminin karşısında da dimdik ayaktaydı. 27 gün, genciyle, yaşlısıyla, kadını, çocuğuyla Konak Meydanı'nda tarihi bir nöbet tuttu. Yine tarihe not düştü." diye konuştu.

İzmirli'lerin bunu, alana koydukları defterler aracılığıyla somuta dönüştürdüğünü hatırlatan Başkan Delican; şunları kaydetti. " Türk Milleti, demokrasi nöbetinde tüm Dünya'ya bu meydanlardan birlik ve beraberlik mesajı vermiştir. 27 gündür Konak meydanında nöbet tutan kardeşlerimiz de düşüncelerini ve duygularını bu defterlere not düşmüştür. Ayrıca; Cumhurbaşkanı'mız ve Başbakan'ımızın İzmirli'lere nöbet tezkeresi vermesi söz konusudur. İlk günden bu yana kahramanlık yazan İzmirli'lerin mesajlarını içeren nöbet defteri de tarih arşivlerinde hak ettiği yere alacak ve kendilerine sunulacaktır."

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.