EĞITİM Haber Girişi : 20 Ağustos 2016 14:20

Delican; "Yıldırım hızıyla bir sorun daha çözüldü"

Delican;
AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican iki yeni üniversite kurulması ile ilgili açıklama yaptı.
Delican şunları söyledi..

"İzmir'de vakıf üniversitesi olarak faaliyet gösteren Gediz ve İzmir Üniversiteleri ile ilgili alınan karar herkes tarafından bilinmektedir. FETÖ ve paralel devlet yapılanmasına yönelik devletimizin başlattığı mücadele sırasında kapatılan iki özel üniversite alınan yeni karar ile devlet üniversitesi haline gelmiştir. Mecliste görüşmeleri tamamlanan torba yasa kapsamına alınan bu karar ile birlikte İzmir'de üniversiteler bünyesinde bulunan öğrencilerimizin mağduriyetleri giderilmiş olacaktır. Binlerce öğrencimizi ve çalışanları etkileyecek olan bu düzenlemenin öncelikli olarak hayırlı olmasını diliyorum.

 

Başbakanımız Binali Yıldırım'ın İzmir'e olan ilgisi ve sevgisi İzmir'in sorunlarına karşı duyarlılığı bu süreçte, binlerce gencimizin sorununa yıldırım hızıyla getirmiş olduğu çözümle tüm İzmirlileri mutlu etmiştir. Başbakanımızın bizzat sürecin en başından beri takip ettiği ve çözüme kavuşturduğu bu vakıf üniversiteleri sorunu çözülerek gençlerimiz adına belirsizliği ortadan kaldırmıştır.

 

Vakıf üniversitesi olarak faaliyet gösteren Gediz Üniversitesi'nin Bakırçay Üniversitesi, İzmir Üniversitesi'nin ise adı İzmir Demokrasi Üniversitesi olmuştur. Kentimizin değerlerine ve duruşuna uygun olan bu kararın eğitim alanına da bir hareketlilik getireceği kesindir. Bünyesinde kamu ve özel üniversiteler ile gençlerimizin tercih sıralamasında en ön sıralarda yer alan İzmir'imiz için alınan bu kararda emeği geçen başta Başbakanımız Binali Yıldırım ve Milletvekillerimize teşekkür ediyorum. İzmir'e verdiği değeri her zaman gösteren ve ilgisini bizden hiç eksik etmeyen başbakanımızın bu tavrı tüm hemşerilerimizi de mutlu etmiştir. Uzun süredir gündemde olan bir sorunu daha çözerek İzmir'e müjde veren başbakanımıza kentimiz adına sonsuz teşekkürler ediyoruz.


Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.