GÜNDEM Haber Girişi : 01 Haziran 2016 12:11

Dikili'de Başkan Tosun'a mobbing suçlaması

Dikili'de Başkan Tosun'a mobbing suçlaması
Memur-Sen konfederasyonuna bağlı Bem-Bir-Sen İzmir Temsilciliği, Dikili Belediyesinde yaşandığı ileri sürülen mobbing ve hukuksuzlukları protesto etmek için bir basın açıklaması yaptı

Memur-Sen İzmir İl Temsilciliği'nde yapılan basın açıklamasına Bem-Bir-Sen İzmir Temsilciliği Başkan Vekili Ali Kalkan ve mobbinge uğradığı ileri sürülen Bem-Bir-Sen'li Serkan Kaptan katıldı.

Basın açıklamasında, Dikili Belediyesinde araştırmacı kadrosunda bulunan Serkan Kaptan'a, 26 aydır iş verilmeyerek bilinçli bir mobbing uygulandığını söyleyen Bem-Bir-Sen İzmir Başkan Vekili Ali Kalkan, Kaptan'ın kadrosuyla ilgisi olmadığı halde ilçede bulunan köpek barınağında görev verilmesini "sürgün" olarak değerlendirdi. Kalkan, "Basın açıklamamız Dikili Belediyesinde yaşanan mobbing olayları, birtakım hukuksuzluklar ve Belediye Başkanı Sayın Mustafa Tosun'un kanun tanımazlıklarını protesto etmek içindir. Birtakım sağlık sorunları da bulunan üyemiz Serkan Kaptan, adeta bu anlamsız ve kasıtlı mobbing ile bunalıma sokulmaya çalışılmaktadır. Kadrosuyla ilgisi olmamasına rağmen köpek çiftliğinde kendisine görev verilmesi sürgünden başka bir şey değildir. Üyemizin alanı dışındaki sürgününe karşılık kanuni yollara başvuracağını anlayan Dikili Belediyesi, göstermelik bir yazı ile Kaptan'ın görev yerini bu kez tuvalet suyu sızdıran, rutubetli, havasız ve sürekli egzoz gazına maruz kalan bir odaya kaydırarak değiştirmiştir. Bu yüzden üyemizin sağlığı bozulmuş, tedavi altına alınmıştır. Sağlık sorunlarına rağmen üyemizin tüm talepleri ret yemiştir. Bu insani bir yaklaşım değildir. Kınıyoruz" diye konuştu.

"Üyemizin sağlığı bozuldu"

Bem-Bir-Sen'li Serkan Kaptan'ın, tüm iyi niyetli taleplerine rağmen sağlıksız koşulları bulunan odada 2 yılını geçirerek sağlığını bozduğunu, konuyla ilgili savcılığa ve Valilik Mobbing Masası'na suç duyurusunda bulunulduğu ifade eden Kalkan, "Sayın Başkan, üyemizin iletişim taleplerine kayıtsız kalarak görmezden gelmiş, defalarca üyemizi çocuk gibi azarlamıştır. Lokantada dahi üyemizle yemek yiyenleri ikaz etme gereği görmüş, bu anlamda bir yalnızlaştırma politikası gütmüştür. Üyemiz bunun yanı sıra bir başka mobbinge daha maruz kalmış, kendisine iş verilmeyince Milli Eğitim Bakanlığına görevlendirilmesini istemişti. Ancak o da ret yedi. Üstelik bu olaylar üyemizle de sınırlı değil. Kadrosu asil müdür olan bir bayan müdüre de emekli olmaya zorlanmak için 3 müdürlükte kısa zamanda görev yeri değiştirilmiş, en son kendisi müdürlükten alınarak astı olan bir memur müdür olarak atanmış, kendisine iş verilmeyerek baskı altında tutulmuştur. Bir başka kadın memur mevzuata uygun olmayan uygulamaları ikaz edince meşhur köpek barınağına sürülmüştür. Örnekler artırılabilir. Yaşananlar hukuksuzdur" şeklinde konuştu.



"Atamalar mevzuata aykırı"

Açıklamalarını sürdüren Kalkan, "Belediyede yapılan atamalar da mevzuata aykırı olarak yapılmaktadır. Asil müdür vekil müdürün altında çalıştırılmakta, sözleşmeli personel müdür olarak görevlendirilmektedir. Güvenlik görevlisi olarak işe alınan taşeron tabir edilen işçiler zabıta memuru üniforması giydirilerek suç işlenmektedir. Mobbing, baskı, yıldırma, psikolojik taciz, yalnızlaştırma, kişiliksizleştirme işkence suçudur. Bundan böyle olduğu gibi bundan sonra da (hangi sendika üyesi olursa olsun) Memur-Sen olarak tüm çalışanların yanında yer almaya kararlıyız. Dikili Belediye Başkanı Sayın Mustafa Tosun'ı işkenceye değil; sevgiye, saygıya, hoşgörüye hizmete davet ediyoruz. Memur ve işçilerle uğraşmak yerine hizmete odaklanırsanız halkın sevgi ve saygısını daha çok kazanırsınız" ifadelerinde bulundu.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.