YEREL YÖNETİMLER Haber Girişi : 02 Kasım 2016 10:32

Doğan: 'Yürüyen merdivenler neden yürümüyor?'

Doğan: 'Yürüyen merdivenler neden yürümüyor?'
AK Parti Grup Başkanvekili Bilal Doğan, İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı geçen yıl tamamlanan, ancak 14 ay geçmesine karşın bir türlü hizmete açılamayan Susuzdede Şehit Erkan Demir Yaya Üstgeçidi'nin akıbetini sordu.

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Bilal Doğan yapımı yılan hikayesine dönen Susuzdede Üstgeçidi'nin peşini bırakmıyor. Doğan, belediyenin İnönü Caddesi'nde yüz binlerce lira harcayarak inşa ettiği ancak bir türlü hizmete açılamayan asansörlü ve yürüyen merdivenli yaya geçidini yerinde inceledi, önemli açıklamalarda bulundu. Ortaya çıkan son manzaranın ve artan şikayetleri Büyükşehir Belediyesi'nin başarısız yönetim anlayışına bağlayan AK Parti'li Doğan, "14 ay önce tamamlanan bu üst geçit neden halen hizmete açılamamıştır? Yoksa burayı da önümüzdeki günlerde kenti ziyarete gelecek CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na mı açtıracaksınız?" diyerek Aziz Kocaoğlu'na seslendi.

 

KAMU ZARARININ SORUMLUSU KİM?

5 Haziran 2015 tarihinde yapımına başlanan ve ihale şartnamesi gereği 12 Eylül 2015'te hizmete açılması gereken Susuzdede Şehit Erkan Demir Yaya Üstgeçidi'ni yerinde inceleyen AK Parti'li Bilal Doğan, ortada kalan ve kaderine terk edilen projeye tepki gösterdi. Yaklaşık 850 bin lira harcanarak inşa edilen yeni üstgeçidin atıl durumda kalmasına tepki gösteren Doğan, "Daha önceden de dile getirmemize karşın, görüyoruz ki bu proje tıpkı belediyenin diğer projeleri gibi fiyaskoyla sonuçlanmıştır. Büyükşehir Belediyesi bu sefer de kentin kamu kaynaklarını çar çur etmekle kalmamış, kamuyu zarar uğratmıştır. Yaşanan bu zararın sorumlusu kimdir? Sayın Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'na bir kez daha sormak istiyoruz, acaba bu üstgeçit süs olsun diye mi yapılmıştır? Onca para harcanarak başlanan bu proje yarım kalmıştır. Peki belediye ortada bırakılan bu projeye neden ve niçin seyirci kalmıştır? Kocaoğlu ve ekibi buradaki hizmet eksikliğini hiç görmüyor mu?" diye sordu.

 

VATANDAŞLARIN CAN VE MAL GÜVENLİĞİ TEHLİKEDE!

Bölgede yaşayan halkın itirazlarına karşın, ağaçlar kesilerek, ben yaptım oldu mantığıyla inşa edilen projenin skandallar zincirine dönüştüğünü aktaran AK Parti'li Doğan, "Bu üstgeçit görüyoruz ki sahipsiz kalmış ve kaderine terk edilmiştir. Üzülerek söylüyoruz ki, asansörleri ve yürüyen merdivenleri çalışmayan, durduğu yerde çürümeye terk edilen bu proje ne yazık ki ölü bir yatırım olmuştur. Buradan belediyenin ilgili birimlerine hayati bir uyarıda bulunmak istiyoruz. Bölgede faaliyet gösteren 4 ayrı okulda eğitim gören ve bu caddeyi kullanan binlerce gencimizin geleceğimizin teminatının canı belediyenin bu iş bilmez, vizyonsuz ve başarısız tutumu nedeniyle tehlikededir. Allah korusun, yarın öbür gün burada bir kaza yaşanacak olursa bunun sorumlusu İzmir Büyükşehir Belediyesi olacaktır" dedi ve kritik uyarılarda bulundu.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.