POLİTİKA Haber Girişi : 12 Şubat 2019 16:02

DOĞAN UYARDI: SORUMLULUK YEREL YÖNETİMDE

DOĞAN UYARDI: SORUMLULUK YEREL YÖNETİMDE

DOĞAN UYARDI: SORUMLULUK YEREL YÖNETİMDE

 Yerel seçim çalışmaları kapsamında çalışmalarına ara vermeden devam eden AK Parti Karabağlar Belediye Başkan Adayı Bilal Doğan'a 24, 25 ve 26'ıncı dönem milletvekili Mehmet Metiner'den destek geldi. Doğan, Metiner ile birlikte Cennetçeşme Mahallesi'nde yaşayan vatandaşlarla bir araya gelerek vatandaşların sorunlarını yerinde dinledi. Cennetçeşme'de Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın grup toplantısında Karabağlar'ın kentsel dönüşüm konusundaki sıkıntısını ele almasına değinen Doğan, Karabağlar'ın kentse dönüşüm sorununun bizzat Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından da takip edilmesinin Karabağlar için büyük şans olduğunu belirtti.

 Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Karabağlar halkının sorunlarının farkında olmasının ve buna yönelik çözüm önerileri sunmasının çözümü hızlandıracağını dile getiren Doğan, “Gittiğimiz her yerde vatandaşların bu konu ile ilgili sıkıntılarını dinliyoruz. Vatandaşların taleplerinin yok sayıldığı küçük ölçekli bir sözde kentsel dönüşüm projesi var. Birçok Karabağlarlı ise yıllardır akıbetlerinin ne olacağını merak ve endişe ile beklemekte. Ancak vatandaşlarımız hiç merak etmesin, 1 Nisan sabahı hükümetimizle birlikte el ele vererek bu sorunu aşacak ve tüm Karabağlarlılar'ın hak ettikleri güvenli dönüşümü birlikte gerçekleştireceğiz” diye konuştu.

 DOĞAN'DAN SELVİTOPU'NA TAVSİYE

 Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu'nun Cumhurbaşkanı Erdoğan'a verdiği cevap üzerinden de açıklamada bulunan Doğan, “Herhalde Selvitopu makam odasından hiç çıkmıyor ki vatandaşlarımızın sorunlarını bilmiyor. Karabağlar'da yürütülen kentsel dönüşüm projesinden bir kişi bile memnun değil. Selvitopu'na tavsiyem biraz mahalle mahalle gezip halkın sorunlarını dinlemesidir. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Ankara'dan bu konu hakkında haberdar olmasına rağmen Karabağlar Belediye Başkanı'nın bu konudan bihaber olması vehameti açıklar niteliktedir” dedi.

 KARABAĞLAR'I YENİDEN İNŞA EDECEĞİZ

 İzmir'de Cumhuriyet Halk Partili yerel yönetimlerin hizmet üretmediği gibi hükümet tarafından üretilen projeleri engellemek için çalıştığına ve vatandaşları mağdur ettiğine vurgu yapan Doğan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Karabağlar Kentsel Dönüşüm projesiyle bizzat ilgilenmesinden dolayı da teşekkür etti. Karabağlar'da 540 hektarlık alanda uygulanacak ve Türkiye'nin en büyük kentel dönüşümü olacak projenin  4 kez ipal ettirildiğine de dikkat çeken Doğan, “20 bin kişiyi ilgilendiren ve tüm Türkiye'ye örnek olacak proje belli kesimler tarafından açılan davalar yüzünden sekteye uğratılırken, mikro ölçekli dönüşümlerle Karabağlılar'ın gözleri yıkanmaya çalışıyor. Fakat görüyoruz ki, on yıldır dönüşüm alanında bir adım bile ilerleyemedik. Karabağlar'ın küçük işlerle artık kaybedecek vakti yok. Bizim hızla etap etap kentsel dönüşümü tamamlamamız gerekiyor. Aksi takdirde herhangi bir depremde yaşanacak can kayıplarından şu anki yerel yönetim sorumlu olacaktır” ifadelerini kullandı.