EKONOMİ Haber Girişi : 18 Ağustos 2016 13:42

Doğan'dan İzmirim Kart uyarısı

Doğan'dan İzmirim Kart uyarısı
Büyükşehir Belediyesi'ni sosyal belediyecilik uygulamasının gereklerini yerine getirmeye davet eden AK Parti'li Doğan İzmirliler yeniden mağdur olmasın" dedi.


İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Bilal Doğan bir süredir devam eden "İzmirim kart" krizine dair flaş bir öneriyi gündeme taşıdı. Zoraki kart değişimlerinde vatandaşların mağdur edilmemesini isteyen Doğan, "Belediye kartları ya 50 kuruşluk maliyetine satsın ya da 6 liraya satılan bu kartlara 5,5 liralık bakiye ile birlikte versin" diyerek ESHOT'a çağrı yaptı.

Geçtiğimiz ay İzmir'de Kasım ayında başlayacak zoraki kart değişimini gündeme taşıyan ve vatandaşların bu yöndeki şikâyetlerini kamuoyuna duyuran Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Bilal Doğan, sancılı geçiş sürecinde vatandaşların mağdur edilmemesi için bir kez daha çağrı yaptı.

İZMİRLİYİ KÜSTÜRMEYİN

Büyükşehir Belediyesi'ni sosyal belediyecilik uygulamasının gereklerini yerine getirmeye davet eden AK Parti'li Doğan, "İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin getirdiği bu yeni uygulama milyonlarca eski tip karta sahip vatandaşlarımızın mağduriyetine yol açacaktır. Biz daha önce de toplu ulaşımda kullanılan eski tip kartların yenisiyle değişiminde maliyetine satış yapılmasını talep etmiştik. 50 kuruşa mal edilen bir kartı 6 liraya satmanın sosyal belediyecilik ile bağdaşmadığını, bu durumun adaletsizliğe yol açtığını çeşitli seferler dile getirmiştik. Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Aziz Kocaoğlu'na bir kez daha çağrı yapıyoruz. Gelin halkın ısrarlı taleplerine kulak verin. İşi üstlenen yüklenici firmanın kar ya da zararı İzmir halkını ilgilendirmez. Belediye Başkanı olarak gelin bu mağduriyetin önüne geçin. Kentimizde yaklaşık 2,5 milyon kadar eski karta sahip vatandaşımız var. Kasım ayından itibaren başlayacak bir aylık geçiş sürecinde önceki yılki sistem krizi ve kağıt bilet uygulaması gibi sıkıntılar yaşanmasın. İzmirliler yeniden mağdur olmasın" dedi.

"KARTLARA 5,5 LİRALIK BAKİYE YÜKLENSİN"

AK Parti Grup Başkanvekili Bilal Doğan, belediyenin yeni kartları dolu bakiye ile dağıtması yönünde tavsiyede bulunarak şunları kaydetti: "Sonuçta kart değişiminin sistem uyumsuzluğu nedeniyle zoraki olarak yapılacağını kendiniz duyurdunuz. Ya belediye olarak kart satışlarını sübvanse edin, ya da elektronik ücret toplama işini üstlenen firma bu hatasını gidermek için gerekli teknolojik iyileştirmeleri yapsın. Madem kanun gereği kart satış bedellerini alacaksınız, sizlere İzmirliler adına son bir çağrı yapacağız.

Öğretmen ve öğrenci kartlarında iyi niyetinizi gösterdiniz ve 3 liralık indirime gittiniz, teşekkürlerimizi sunuyoruz. Gelin, aynı iyi niyetinizi bir kez daha gösterin, kart satış bedellerinde maliyeti düşerek kartları dolu bakiye ile dağıtın. Satılacak yeni kartları 5,5 liralık bakiye ile vatandaşlarımıza sunun. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin bunu yapabilecek ekonomik gücü olduğuna inanıyoruz. Biz kanunları çiğneyelim ya da mevzuata aykırı işlem yapalım demiyoruz. Bizde mevzuata uyalım diyoruz. Kartlar yine satılsın ancak bakiye yüklü gelsin. Sonuçta trilyonlarca liralık bütçeye sahip belediyemiz bu tutarlar ile ne kar, ne de zarar etmez. Bu süreçte hiçbir suçu olmayan, zoraki olarak kartlarını değiştirecek vatandaşlarımıza bu zararı fatura etmeyin, İzmirliyi küstürmeyin." (Yeni Asır)

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.