EĞITİM Haber Girişi : 07 Ekim 2016 09:08

Dokuz Eylül Edebiyat Fakültesinde bir ilk!

Dokuz Eylül Edebiyat Fakültesinde bir ilk!
Prof.Dr. Abbas Türnüklü görevi Prof.Dr. Kubilay Aysevener'e devretti. Asıl ilginç olan Dokuz Eylül Üniversitesi Edebiyat Fakültesi'nin ilk kez devir teslim törenine şahit olmasıydı

Dokuz Eylül Üniversitesi Edebiyat Fakültesi bir ilke tanıklık etti. Fakültenin 25 yıllık geçmişinde ilk kez eski Dekanı yeni Dekan çiçeklerle uğurladı. Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Abbas Türnüklü koltuğunu Prof.Dr. Kubilay Aysevener'e devretti. Akademisyen arkadaşlarının da katıldığı devir teslim töreni Fakülte tarihinde ilk olması açısından ayrı bir önem taşıyor.


3 BİN 500 ÖĞRENCİ

Edebiyat Fakültesi akademik hayatına 1991-1992 öğretim yılında "Fen-Edebiyat Fakültesi" adıyla başladı. Kuruluş aşamasında sadece Amerikan Kültürü ve Edebiyatı Bölümü'ne sahip olan Fakültemiz, 1995'de Mütercim-Tercümanlık Bölümü, 1998 yılında Tarih Bölümü ve Dilbilim Bölümü, 1999'da ise Arkeoloji Bölümü'nün kurulmasıyla önemli bir gelişme gösterdi. Felsefe, Sosyoloji ve Psikoloji Bölümleri'nin sonraki yıllarda kurulmasıyla Fen-Edebiyat yapısı içerisinde ayrı bir fakülte oluşturulması gereği ortaya çıktı. 2010 yılında başlatılan yeniden yapılanma sürecinin sonunda 30 Haziran 2010 tarihinde Fen-Edebiyat Fakültesi iki ayrı fakülteye dönüştürülerek Edebiyat ve Fen Fakülteleri kuruldu. 11'inin öğrenci aldığı 12 bölümün bulunduğu Fakültede 3 bin 500 öğrenci eğitim görüyor.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.