EĞITİM Haber Girişi : 01 Haziran 2017 12:39

Ege Üniversitesi'ne yurt müjdesi

Ege Üniversitesi'ne yurt müjdesi
Ege Üniversitesi kampüsünde 6 bin kişilik yeni yurt yapılacak

İZMİR(Ege Ajans)- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "yurtların kapasitesini arttırın" talimatının ardından harekete geçen Ege Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Beril Dedeoğlu, Kredi Yurtlar Kurumu ile birlikte ortak proje geliştirdi. Kampüs içinde 6 bin 500 metrekarelik alana yeni yurt inşa edilecek.

Ege Üniversitesi ile Kredi Yurtlar Kurumu işbirliğiyle kampüsteki yurtların öğrenci barınma kapasitesinin arttırılmasına karar verdi. Yeni çalışma kapsamında Ege Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Beril Dedeoğlu, Kredi Yurtlar Kurumu Genel Müdürü Sinan Aksu ile görüştü. Gerçekleşen görüşmede üniversite içindeki yurtların kapasitesi, mevcut durumları ve koşulları masaya yatırıldı. Toplantıdan kampüse yeni yurt inşaatının yapılması kararı çıktı.

ÇALIŞMALAR KISA SÜREDE BAŞLAYACAK

Öğrencilerimiz için devletimizin ve üniversitemizin tüm imkanlarını seferber ettiklerini söyleyen Ege Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Beril Dedeoğlu, "Her yıl artan öğrenci sayısına paralel olarak ortaya çıkan barınma sorununu çözebilmek amacıyla hızlı adımlar atıyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızın da talimatı çerçevesinde Kredi ve Yurtlar Kurumu ile ortak bir projeyi hayata geçireceğiz. Üniversite eğitimi için çocuklarını Ege Üniversitesi'ne gönderen ailelerin gönüllerinin rahat etmesi, gençlerimizin kaliteli ve ucuz barınma imkanlarına kavuşması biz yöneticilerin en önemli öncelikleri. Amacımız kampüsümüz içinde 6 bin öğrencimizin barınabileceği yeni yurt binalarını bir an önce tamamlamak olacak" dedi.

Ege Üniversitesi ile Kredi Yurtlar Kurumu'nun aldığı karara göre kampüste Emel Akın Meslek Yüksekokulu'nun arka tarafında 6 bin 500 metrekare alanda yurt binaları inşa edilecek. Kampüste bulunan yurtların kapasitesi arttırılacak. Çalışmalar kısa sürede başlayarak inşaatların temeli atılacak. Binaların inşaatları eğitim ve öğretimi aksatmayacak bir şekilde

yürütülecek. Yurtlar kız ve erkek öğrencilere hitaben ayrı ayrı bloklar halinde tamamlanacak.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.