GÜNDEM Haber Girişi : 10 Ağustos 2016 15:22

Ege'de Son Söz'den kamuoyuna açıklama

Ege'de Son Söz'den kamuoyuna açıklama
OHAL kapsamında çıkartılan KHK'yla kapatılan Egede Son Söz Gazetesi adına açıklama yapan Fahrettin Dokak, en kısa sürede yanlışlığın giderileceğine olan inancını vurguladı
Kamuoyuna duyuru? 

Yayın hayatına başladığı 2009'dan bu yana ortaya koyduğu bağımsız ve tarafsız gazetecilik anlayışıyla hemen her kesimin takdirini kazanan, 7 yılda milyonlarca okura ulaşan, günde 50 binin üzerinde tekil ziyaretçisiyle kentin ve bölgenin sesini etkili şekilde duyuran Ege'de Sonsöz Gazetesi, 15 Temmuz hain darbe girişiminin ardından yaşanan süreçte alınan hatalı, talihsiz bir idari kararın kurbanı olmuştur. 
27 Temmuz gecesi yayınlanan Kanun Hükmünde Kararname ile Fetö'ye hizmet ettiği gerekçesiyle haklarında kapatma kararı verilen gazeteler listesinde adı geçen Ege'de Sonsöz için alınan bu kararın şokunu on binleri bulan okurlarımız, binlerce dostumuz gibi hala üzerimizden atabilmiş değiliz. 

Çünkü Ege'de Sonsöz yayın hayatı boyunca sadece FETÖ değil devletin bölünmez bütünlüğüne karşı eylem halinde olan tüm terörist yapılarla arasına mesafe koymaya özen göstermiştir. 

Çünkü Ege'de Sonsöz Gazetesi, FETÖ'nün başı'na 'hocaefendi' diye methiyeler düzüldüğü, manşetlere sığdırılamadığı günlerden itibaren Ergenekon, Balyoz, Oda Tv, Askeri Casusluk, İzmir Büyükşehir gibi FETÖ kaynaklı kumpas davalarının tam karşısında durmuştur. 

Çünkü Ege'de Sonsöz Gazetesi, FETÖ'nün elebaşı Fethullah Gülen'in iki kez bizzat 3 kez de ona bağlı savcılar marifetiyle dava ettiği, hakkında verilen hatalı kapatma kararından 15 gün önce FETÖ'nün Türkiye İmamı'nın açtığı davadan beraat etmiş bir gazetedir. 

Çünkü Ege'de Sonsöz, Ergenekon Davası'nın etkili savunma avukatı Fikret İlkiz'in (İlhan Selçuk, Ahmet Şık, Nedim Şener vekili) 7 yıldır aralıksız yazı yazdığı bir gazetedir. 

Çünkü Ege'de Sonsöz İzmir Büyükşehir ve Askeri Casusluk gibi FETÖ örgütünün İzmir merkezli davalarında dimdik karşı duruş gösteren ve bu duruşunun bedelini de 'özel yetkili savcıların talimatıyla' hâkim karşısına çıkarak ödemiş bir gazetedir. 

Çünkü Ege'de Sonsöz Gazetesi İzmir Büyükşehir ve Askeri Casusluk Davaları'nda mazlumların savunma Avukatı Mahmut Yılmaz'ın yazılarını da yayınlayan bir gazetedir. 

Çünkü Ege'de Sonsöz, İzmir'deki kumpas davasının baş mağduru 397 yılla yargılanan Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun sürece ilişkin kaleme aldığı 'Çete' kitabının yazarı gazeteci-yazar Gönül Soyoğul'un da kuruluşundan itibaren içinde olduğu bir oluşumdur. 

Çünkü Ege'de Sonsöz, terörist başı Fethullah Gülen ve adamları tarafından defalarca dava edilen Sağlık Eski Bakanı Rıfat Serdaroğlu'nun da yazılarını 4,5 yıl boyunca korkusuzca yayınlamış bir gazetedir. 

Çünkü Ege'de Sonsöz, gerek muhabir, gerek yazar, gerekse sahiplik yapısında FETÖ'ye ilişkin en küçük bir işbirliği iddiasının söz konusu bile edilemeyeceği aksine söz konusu hain örgütün İzmir'deki hedef kuruluşlarından biridir. 

Hatta Ege'de Sonsöz 7 yıllık yayın hayatında söz konusu örgütün haber ajansına abone bile olmamış, söz konusu örgütün bankasında en küçük bir hesap bile açmamıştır. 

Artı olarak da Ege'de Sonsöz 7 yıllık yayın hayatında onlarca genç gazeteciye meslek tecrübesi kazandırmış, çok sayıda gündem belirleyen haber ve röportaja imza atarak ulusal-yerel düzeyde haklı bir üne kavuşmuş, gazetecilik ilkelerinden taviz vermemiş, tüm siyasi görüşlere eşit mesafede durmaya özen göstermiş bir gazetedir. 

Hal böyleyken ve bu kadar net iken kurunun yayında yaşın da yandığı, at iziyle it izinin karıştığı ya da karıştırıldığı bu türden olağanüstü süreçlerde açık bir kumpasa kurban edilmek istenen Ege'de Sonsöz Gazetesi olarak devletimizin en üst makamlarına kadar ulaştırdığımız itirazların en kısa sürede olumlu şekilde yanıtlanmasını bekliyoruz. 

Bünyesinde her türlü siyasi görüşten yazara, habere yer verebilen, tarafsız-bağımsız bir çizgide durmaya özen gösteren Ege'de Sonsöz Gazetesi olarak 7 yılda yayınladığımız binlerce haberin/yazının/röportajın hiçbir satırında FETÖ ya da bu örgütün herhangi bir unsuruna dair övgü dolu bir cümle dahi bulunamaz. Aksine FETÖ ya da unsurlarının yaptığı yanlışların yerildiği, eleştirildiği onlarca, yüzlerce haber, yazı ya da yorum bulunmaktadır. 

Neyse ki bazılarıyla aynı mesleği yapıyor olmanın utancını yaşamakla birlikte bir grup akbaba zihniyetli yaratık dışında Ege'de Sonsöz'ün böyle kirli, hain bir girişimin yanında yer aldığına dair hiç kimsenin en küçük bir şüphesinin olmadığını 28 Temmuz'dan bu yana yaptığımız temaslarda görmüş olmanın keyfini yaşıyoruz. 
Devletin en üst makamlarından başlayarak sivil toplum örgütleri, yerel yöneticiler, siyasi parti teşkilatları ve sayıları on binleri bulan okurlarımız bu olağanüstü süreçte yanımızda olduklarını bizlere hissettirdiler. 
Devletimizin hakkımızda alınan bu yanlış karardan en kısa sürede döneceğinden en küçük bir şüphemiz yok. Yüz yüze temaslarımızda verilen samimi mesajlar aksini düşünmemize engeldir. Ancak ve ancak 15 Temmuz hain darbe girişimi sonrası devletimizin yaptığı, yapmaya çalıştığı temizlik harekâtını sulandırmak gibi bir amaca hizmet eden ve FETÖ'ye karşı 7 yıldır dik duran bir gazetenin ödüllendirilmek yerine cezalandırılması dışında bir anlam yükleyemediğimiz bu talihsiz kararın bir an önce düzeltilmesini bekliyoruz. 
Bu süreçte yanımızda olan, yanımızda olduğunu hissettiren AK Partili, CHP'li, MHP'li tüm siyaset adamlarına, belediye başkanlarına, STK başkan ve yöneticilerine, dost ve meslektaşlara teşekkür ediyoruz. 
Güzel günler yakındır? 

Ege'de Sonsöz Gazetesi 
adına 
İmtiyaz Sahibi 
Fahrettin Dokak
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.