POLİTİKA Haber Girişi : 16 Şubat 2021 11:30

​​​​​​​Eğitimin DEVA’sı hazır

​​​​​​​Eğitimin DEVA’sı hazır

Eğitimin DEVA’sı hazır

 

DEVA’dan öğrencilere Eğitim Destek Banka Kartı

 

 

Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) öğrencilerin eğitimine destek olmak amacıyla yapay zekalı Eğitim Destek Banka Kartı projesini hayata geçirecek. Böylece hanedeki öğrenci sayısı ve kaynak ihtiyacı oranında destek sağlanacak.

Ali Babacan liderliğinde Türk siyasi hayatına etkili bir giriş yapan Demokrasi ve Atılım Partisi, yerleşik siyasal kültürde olduğu gibi sadece eleştiri yapmıyor, Türkiye’nin temel sorunlarına da çözüm üretiyor.

DEVA Partisi Eğitim Politikaları Başkanı Mustafa Ergen, iktidara geldiklerinde yapay zeka kullanılarak ihtiyaç sahibi ailelerin ve ihtiyaç miktarının belirleneceğini, velilere temin edilecek Eğitim Destek Banka Kartı ile hanedeki öğrenci sayısı ve ihtiyacı kadar TL desteği sağlanacağını bildirdi. Ergen, velilere temin edilecek Eğitim Destek Banka Kartı ile öğrencilerin temel ihtiyaçlarını kendi tercihleri ile karşılayabilmesini arzuladıklarını söyledi.

 

Ösen: Fırsat eşitliği sağlanacak

 

Demokrasi ve Atılım Partisi İzmir İl Başkanı Seda Kaya Ösen, ‘eğitime deva’ niteliğindeki projeyi İzmir’de de hayata geçirmek için heyecan duyduklarını söyledi. Ösen, günümüzde birçok öğrencinin eğitim-öğretim için temel ihtiyaçlarını karşılayamaz durumda olduğunu belirterek, temel eğitim ihtiyaçları karşılanmadan kaliteli bir eğitim sürecinden söz edilemeyeceğini hatırlattı.

DEVA Partisi iktidarında eğitim ve öğretime daha fazla kamu kaynağı ayrılacağının altını çizen Ösen, “Fırsat eşitliğine önem veriyoruz. Her çocuğumuzun eğitimini kesintisiz alması için çözümler üretiyoruz. Fırsat eşitliğini ve herkesin nitelikli eğitim hakkını garanti altına alan, kapsayıcı ve hayat boyu devam eden bir eğitim ve öğretim sistemini gerçekleştirmeyi hedefliyoruz. Kamu kaynaklarını ileri teknoloji ışığında doğru ve israfa yer vermeyecek biçimde kullanacağız. Aynı zamanda, her öğrencimizin ihtiyacına göre destek almasını sağlayarak, fırsat eşitliğinin önündeki engellerden birini de kaldırmış olacağız” dedi.