POLİTİKA Haber Girişi : 01 Ekim 2018 17:18

EKİBİM HAZIR...

EKİBİM HAZIR...
Mart 2019 yolunda gözlerin çevrildiği ilçelerin başında gelen Buca’da aday adayları tek tek vitrine çıkıyor.

BUCAM İSTER… İŞ BİTER

Mart 2019 yolunda gözlerin çevrildiği ilçelerin başında gelen Buca’da aday adayları tek tek vitrine çıkıyor. Mimar Erkut Tamay bu yarışta bir bavul dolusu projesiyle ben de varım demeye hazırlanıyor

 Siyaset bizim ülkemizde iki ana damardan, ‘Genel ve Yerel’ olarak akar… Genel siyasetin üstten bakan, kibirli duruşunun aksine yerel siyaset çok daha renkli, çok daha coşkuludur. Önümüzde bir kez daha siyasetin gereçk yüzüne tanık olacağımız bir yerel seçim süreci bizi bekliyor. Başkent Ankara’nın iktidarını paylaşma konusunda isteksiz tavrına rağmen yerel siyaset şimdiden hareketlendi. Yeni yüzler, yeni sesler siyaset sahnesinde ön plana çıkabilmek için gün sayıyor…

Bu isimle arasında ön plana çıkan Mimar Erkut Tamay’la Mart 2019 öncesi süreci değerlendirme imkanı bulduk.

Alıştığımız, karşımıza çıktığında yadırgamadığımız siyasetçi profilinden çok farklı biri Erkut Tamay…

Tek başına proje fabrikası gibi… Yaşadığı kentle ilgili aklınıza gelebilecek her konuda projesi hazır… Üstelik bu projeler için ciddi bir çalışma yürütülmüş, her biri diğeriyle bağlantılı tam bir bavul dolusu projeyle çıkıyor karşımıza… Etkilenmemek mümkün değil. Siyasetin ayak oyunlarından uzak durmayı başarmış, bir anlamda Bizans siyasetine pabuç bırakmamış bir idealist siyasetçi olarak sorularımıza içtenlikle cevap veriyor…

CHP, Buca’da adayını belirleme konusunda oldukça ter dökecek. Mimar erkut Tamay’ın son ana kadar bu yarışın içinde olacağını tahmin etmek güç değil….

Işte CHP Buca aday adayı Erkut Tamay’ın açıklamaları….

‘BEYAZ ZAMBAKLAR’

'Atatürk'ün önerdiği bir kitaptan çok etkilendim. Finlandiya'nın eğitim sistemini anlatan 'Beyaz Zambaklar' kitabından söz ediyorum. O kitapta bir tanımlama beni çok etkiledi. 'Yaşam Mimarları' diye geçen bu tanımlama insana önce herkes kendi hayatının mimarı olacak daha sonra da yaşadığı çevrenin mimarı olacak mesajı veriyordu. Ancak o bilinçle toplumun dönüştürülebileceği mesajını veren bir tanımlamaydı bu. Atatürk'ün çok etkilendiği ve Mili Eğitim müfredatına girmesini istediği bu kitabı herkese tavsiye ediyorum. Yakın bir tarihte yeni basımlarının çıktığını biliyorum. Benim kafamdaki düşünceleri sanki birileri kelimelere döküp kitaplaştırmış gibi. Dönüşüm dediğimiz olgu aynen böyle olmalı.

EKİBİM HAZIR...

Siyasete yeni girmiş bir isim değilim. 20 yılık bir siyasi geçmişim var. Partinin hemen hemen her kademesinde görev aldım. Gençlik Kolları, Meclis üyeliği, İmar Komisyonu, Hukuk Komisyonu, Milletvekili Adaylığını da kapsayan uzun bir siyasi geçmişten bahsediyorum. 2015 ön seçimlerinde Buca'da en yüksek oyu alan 5 isimden biri bendim. Önümüzdeki dönem için de ön seçimden yanayım. Ön seçimden yanayım ve çok istiyorum. Sadece Belediye Başkanları için değil Meclis üyeliklerinin de ön seçimle belirlenmesinden yanayım.

ÜYE BAZINDA OLMASI BENCE DAHA DOĞRU

Ön seçimin üye bazında olmasını daha doğru buluyorum. Ne kadar geniş katılımlı olursa o kadar demokratik olur. Çoğulculuğu savunuyorsak olması gerek bu. Sandıktan kim çıkarsa da herkes onun etrafında toplanmalı. Eğer sandıktan çıkamıyorsan önce kendini sorgulamalısın. Demek ki kendini üyeye yeterince anlatamamışsın demektir. Siyasetçi ulaştığı insanı kendine çeviremiyorsa, ikna edemiyorda sorgulaması gereken kişi karşısındaki değil kendisi olmalı. Ben neden kendimi ifade edemedim diye düşünmeli. Mümkün olduğunca çok insana ulaşmalısınız. Bugün sosyal medya diye bir gerçek var. Nedir sosyal medya? Bir anlamda benim günlük olarak çıkardığım bir gazete. Facebook, Twitter ya da İnstagram olsun herkesin kendi gazetesini çıkardığını düşünüyorum. Kimisi magazinsel kulklanıyor, yediğini, gördüğünü yazıyor kimisi daha politik olarak gündemi ele alıyor. Kimisi yerel basın gibi kulanıyor kimisi daha küresel bakıyor.

MEVLANA, YUNUS EMRE, PİR SULTAN ABDAL VE...

Mevlana, Yunus Emre, Pir Sultan Abdal, Ahmet Yesevi ya da Hacı Bektaş Veli gibi Anadolu erenlerinin bende ayrı bir yeri var. Çünkü bu insanlar islamiyetin özünü kavramış ve topluma anlatmaya çalışmış insanlar. Evrensel bir bakış açıları var. Benim bakış açım da farklı değil. Karşımdaki kişinin kimliğini, nerden geldiğini sorgulamam. Aidiyet önemliyse insan olması benim için yeterli. Diğerleri daha sonra geliyor. Tıpkı Anadolu kültürünü harmanlayan bu insanlar gibi mekan ve makam düşkünlüğüm yok. Tek derdim kafamdaki projeler ve bu projeleri nasıl hayata geçirebileceğim. Hepimizin yaşadığı sorunları ben de yaşıyorum. En basitinden trafik sorunu benim için önemli. Bu sorun nasıl çözülür diye projeler hazırlıyorum ve ortaya çok rahat uygulanabilecek somut projeler çıkıyor. Bu çözümleri üç boyutlu projeye döküp dosyalıyorum. Sadece Buca'nın değil çok daha geniş bakıyorum İzmir'in çözülmeyecek sorunu yok diye düşünüyorum. Toplumsal yaşamın matematiği vardır. Matemeatikte bir problem varsa çözümü de vardır. Gerçek anlamda çözmek istediğiniz her sorunu çözebilirsiniz.

BENİ İYİ TANIMALARINI İSTERİM

Beni iyi tanımalarını isterim. Kendime ait erkuttamay.com.tr, twitter hesabım, instagram hesabım var. Google diye bir arama motoru var. Ne varda ortaya dökülüyor. Bir insanı tanımak artık günümüzde çok kolay. Beni iyi tanıyarak bir karar varmalarını istiyorum. Kampanya dönemi boyunca Bucalılarla birebir iletişim kurmak için bütün kaynakları kulanmak istiyorum. Tek dileğim gerçek anlamda Mimar Erkut Tamay kimdir? Projeleri nelerdir? Hedefleri ve hayalleri nedir? Bunu onlara anlatabilmek.

BİR BAVUL DOLUSU PROJEM HAZIR

Bir bavul dolusu proje hazır. Dosya dosya hazır. Bu projeler bir bütün. Daha önce bazılarını tek tek paylaşmıştım. Aslında hepsi bir bütünün parçası. Hepsi birbiriyle bağlantılı. Bu süreçte bu projelerimin hepsini paylaşacağım. Bucalıları şaşırtacak projelerimin olacağını şimdüden müjdelemek isterim. Bunun dışında sokağıyla, mahallesiyle, semtiyle, ilçesiyle ilgili dilek, öneri ve temennilerini iletmek isteyen herkese de kapım açık. Birlikte çok daha güzelini hayata geçirebiliriz...

ERKUT TAMAY KİMDİR

1973 Yılında İzmir’de doğdum. İlk ,orta ,lise eğitimimi İzmir’de tamamladım.1995 yılında Yakın Doğu Üniversitesi Mimarlık fakültesi Mimarlık bölümünü kazandım.2000 yılında rektörlük şeref listesine girmeye hak kazanarak onur derecesi ile bölüm birincisi olarak mezun oldum.
Aynı yıl Mimarlar odası İzmir şubesi’ne kayıt oldum.Mimarlarodası’nın 29530 sicil no’lu üyesiyim. 2002 yılında Mimarlar odası Kent ve Çevre komisyonunda bulundum.

2001 yılında Dokuz Eylül Üniversite’si, Sosyal Bilimler Enstitüsü, İnsanKaynakları ve Endüstri İlişkileri bölümünde yüksek lisans yapmaya hak kazandım. 2004  yılındaki yerel seçimlerde C.H.P’den Buca ilçesi meclis üyeliği aday adaylığına başvurdum.

2009 Yılındaki Yerel seçimlerde,Cumhuriyet Halk Partisi’nden Buca Belediye Meclis üyesi seçildim. İmar komisyonu başkanlığı, Hukuk komisyonu ve denetim komisyonu üyesi olarak çeşitli görevlerde partime en iyi şekilde hizmet ettim.

1975 yılından bu zamana kadar Buca’da faaliyette bulunan ve Babam AyhanTamay’ın kurucusu olduğu Alınteri mimarlık mühendislik ve inşaat şirketinde proje sorumlusu (mimar) ve şirket müdürü olarak görev yapıyorum.

Mıcrosoft; word,excel,power point, photo shop,photo ımpressıon gibi ofi sprogramlarını ayrıca Auto CAD. 2D (2boyut), 3D (3boyut),sketch up gibi mimari çizim programlarını kullanıyorum. İyi derecede ingilizce biliyorum. 

RÖPORTAJ:: Bünyamin DOBRUCALI

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.