GÜNDEM Haber Girişi : 14 Nisan 2018 09:21

'EN AZ 35 BİN BAYİ KAPANDI'

'EN AZ 35 BİN BAYİ KAPANDI'
Türkiye Tekel Bayileri Platformu (TTBP), 26 Nisan günü ülke genelinde kepenk kapatmaya hazırlanıyor

Türkiye Tekel Bayileri Platformu (TTBP), 26 Nisan günü ülke genelinde kepenk kapatmaya hazırlanıyor. Saat 22.00’den sonra alkol yasağının esnetilmesini isteyen tekel esnafı, bunun yanında büyük marketlerin de 20.00’den sonra satış yapmaması gerektiğini belirtiyor.

BirGün’den Kardelen Kocatürk'ün haberine göre, TTBP Üyesi Ali Ekber Uçur “Tekel bayilere ciddi anlamda cezai işlem uygulanıyor. 22.00’den sonra sattınız, bir biradan 36-37 bin lira gibi ciddi ceza kesiliyor. Bu uygulanan cezalar, tekel bayilerin belinin bükülmesine ve kapanmasına neden oluyor” ifadelerini kullandı.

'EN AZ 35 BİN BAYİ KAPANDI'

Yasa çıkarılmadan önce Türkiye genelinde ruhsatlı 200 binin üstünde tekel bayi olduğunu belirten Uçur “Yasa çıkarıldıktan sonra, sayımız 165 bine kadar düştü. Bu yasadan sonra büyük market zincirlerinin sayısının yüzde 15-20 arttı ve bu haksız rekabete neden oluyor. Buna dur demek için harekete geçtik” dedi.

Birçok sorunla karşı karşıya kaldıklarını belirten Uçur şöyle devam etti:

“Özellikle zabıtalardan dolayı birçok sorun yaşıyoruz. 22.00’den sonra sivil şekilde gelip herhangi bir içkiyi isteyip arkadan da kayıt alıp bir şekilde cezai işlem uyguluyorlar. Bu konu benim de başıma birçok dert açtı. Tekel bayimin önünde hala 3-4 kişilik sivil bir zabıta bekliyor. Bu olayların dışında daha önce alkol almış bir müşteriye denk geldiğinizde alkol vermediğinizde hem fiziksel hem de söylemsel anlamda birçok sıkıntı yaşıyoruz, şiddete varan problemlerle karşı karşıya kalıyoruz”

Tekel bayilere uygulanan cezalara dikkat çeken Ali Ekber Uçur şu ifadeleri kullandı:

“Tekel bayilerin ciddi anlamda cezai işlem uygulanıyor 22.00 den sonra sattınız bir biradan 36-37 bin gibi ciddi rakamlarla ceza kesiliyor. Bu uygulanan cezalar cüzi kârla işletilen tekel bayilerin belinin bükülmesine ve kapanmasına neden oluyor. Tekel tekel kapanıyoruz.”

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.