POLİTİKA Haber Girişi : 06 Şubat 2019 13:38

EN BÜYÜK HEDEFİMİZ, HALKIN SEVGİSİNİ KAZANMAK!

EN BÜYÜK HEDEFİMİZ,  HALKIN SEVGİSİNİ KAZANMAK!

EN BÜYÜK HEDEFİMİZ,

HALKIN SEVGİSİNİ KAZANMAK!

 

Geçtiğimiz gün seçim çalışmalarına start veren CHP Urla Belediye Başkan Adayı Burak Oğuz, halkın tüm belediyelerden güler yüzlü çağdaş hizmet beklediğini söyledi…

Bir belediye başkanının herhangi bir vatandaştan ayrıcalığı olmadığının altını çizen Oğuz, “Ayrıcalığı varsa o da hizmet için seçilmiş olmasıdır. Belediye başkanları, kentlerin emin insanları olarak tanımlanıyor.  Bizim öncelikli hedefimiz, halka hak ettiği saygıyı gösteren, güler yüzlü bir belediyecilik yapmak.  Halktan kopmuş bir belediye, halktan uzaklaşmış, kendisini halktan soyutlamış bir belediye başkanının, hizmetler gerçekleştirebilmesi düşünülemez.” dedi.

Oğuz, seçim çalışmalarını çok güzel bir birliktelik örneği ile başlattıklarını belirterek “Mevcut Belediye Başkanımız Sibel Uyar’ın da katılımı ile güzel bir başlangıç yaptık. Bu başlangıç, Türkiye’ye örnek oldu. Biz demokrasiye gönülden inanmış bir ilçeyiz. Atatürk’ün izinden bir nebze bile ayrılmayan, sosyal demokrasinin kalesi olmuş bir ilçeyiz. Elbette belediyecilik anlayışımız da bu yönde olacaktır” dedi.

Yepyeni bir döneme imza atacaklarını ve Türkiye çapında örnek bir belediyecilik sergileyeceklerini söyleyen Burak Oğuz, “Halka saygılı olmak birincilikle önemsediğimiz,  olmazsa olmazımızdır.  Bu nedenle göreve başladığımız ilk günlerde, halkın sorunlarını, dertlerini, sıkıntılarını dinleyecek bir halkla ilişkiler birimi oluşturacağız. Bizim belediyecilik anlayışımızda, bina içinde elinde kâğıtlarla yukarı aşağı koşturan, sıkıntıdan terleyen vatandaşlar olamaz. Halkın isteklerini öteleyen, geçiştiren bir belediyenin başarılı olmayacağını biliyoruz. Bu konuda örnek olmak önceliğimizdir” dedi.

Çağdaş belediyecilik anlayışı ile Urla’nın daha modern bir kent haline getirileceğini anlatan Burak Oğuz sözlerini şöyle sürdürdü:

“Modern kent olgusunu da değiştireceğiz. Modern kent olmak,  dört bir yanı betona boğmak değildir. Modern anlayış, şehrin geleneksel yapısını korumakla başlar.  Bir ilçenin dışarıdan insanlarla dolması önemli değildir.  Gelen insanların ne kadar rahat ettiği, şehrin onların gelişi ile ne sıkıntılar yaşadığı önemlidir. Bu sıkıntıların bertaraf edilmesi hepsinden önemlidir.  Biz bir deniz kentiyiz. Aynı zaman da tarım yapın bir ilçeyiz. Tarihi zenginliklerimiz de var. Bunların hepsini içeren bir modernleşme sürecine gireceğiz. Alt yapımızı düzenleyeceğiz. İlçemize gelenlerin artmasını, ekonominin güçlenmesini sağlamak en önemli görevlerimiz arasında olacaktır. Bütün bunları yaparken de, halkımızla birlikte çalışacağız. Bunu çök önemsediğimizi tekrar tekrar söylemek istiyorum. Bunu seçim var diye söylemiyorum. Benimsediğimiz bir ilke olduğu için sık sık söylüyorum. Halk belediyeye sırtını dönerse, o belediye başarılı olamaz. ”